Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Внутрішня медицина 6 страница



A * Анафілактичний шок.

B Непритомність.

C Колапс.

D Гостра лівошлуночкова недостатність.

E Інфаркт міокарду.

38 Фельдшер ФАП обстежує пацієнта К., 50 років, який хворіє на виразкову хворобу шлунку, скаржиться на блювання, виражену кволість. Блювотні маси – кольору кавової гущі, випорожнення дьогтеподібні. Найімовірніший діагноз:

A * Шлункова кровотеча

B Легенева кровотеча

C Новосова кровотеча

D Стравохідна кровотеча

E Кишкова кровотеча

39 В приймальне відділення доставлено хворого 20 р., без свідомості. В його кишені знайдена картка хворого на цукровий діабет. Шкіра бліда, тургор знижений. Дихання шумне, глибоке, із рота запах ацетону. ЧСС 105 за 1 хв., АТ- 90\60 мм рт ст. Який з препаратів необхідно приготувати в першу чергу для надання невідкладної допомоги?

A * Інсулін

B Глюкозу

C Адреналін

D Реополіглюкин

E Папаверин

40 До пацієнтки К., 45 років, яка скаржиться на головний біль в ділянці потилиці, нудоту, одноразове блювання, що з'явились після сварки з чоловіком, викликали фельдшера ФАПу. Об'єктивно: збудження, червоні плями на обличчі, шиї, Рs-110 уд/хв, АТ-180/110 мм рт. ст. Страждає гіпертонічною хворобою. Ваш попередній діагноз?

A Гіпертонічний криз

B Стенокардія напруження

C Нейроциркуляторна дистонія

D Інфаркт міокарда

E Гострий міокардит





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 305 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...