Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Напрямки щодо подальшої роботи з поліпшення стану охорони праці



Більшість нещасних випадків (67 потерпілих або 73,6%) сталися з організаційних причин.

Найбільша кількість нещасних випадків сталася внаслідок:

- порушення трудової і виробничої дисципліни (45 потерпілих або 49,5%);

- порушення технологічного процесу (8 потерпілих або 8,8%);

- особистої необережності потерпілого (5 потерпілих або 5,5%);

- порушення Правил дорожнього руху (4 потерпілих або 4,4%);

- травмування внаслідок протиправних дій інших осіб (4 потерпілих або 4,4%).

З метою поліпшення стану охорони праці та попередження травматизму на виробництві начальникам залізниць, керівникам підприємств та структурних підрозділів, пропонується:

1. Проаналізувати проведену роботу з профілактики виробничого травматизму за 2013 рік та вжити заходи щодо її покращення.

2. Забезпечити виконання на всіх рівнях "Основних нормативів участі в роботі з охорони праці працівників залізничного транспорту України", затверджених наказом Укрзалізниці від 24.05.2001 № 296-Ц.

3. Організувати проведення у 2014 році комплексних, контрольних і цільових перевірок стану охорони праці на всіх залізницях та підприємствах залізничного транспорту у відповідності з Графіком перевірок з питань охорони праці залізниць та підприємств залізничного транспорту на 2014 рік.

4. Підвищити відповідальність керівників усіх рівнів за незабезпечення ними безпечного виконання робіт на робочих місцях, дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці, трудової дисципліни і технології виконання робіт.

5. Продовжити роботу по створенню належних санітарно-побутових умов для працівників дільниць, що віддалені від основних виробничих баз.

6. Постійно проводити роботу щодо зміцнення трудової та виробничої дисципліни працівників.

7. Провести аналіз повноти та достовірності даних щодо характеристик устаткування підвищеної небезпеки, внесених на всіх залізницях та підприємствах, підпорядкованих Укрзалізниці, в "Автоматизовану систему обліку устаткування підвищеної небезпеки на залізничному транспорті України".

8. В структурних підрозділах залізниць, галузевих та оперативних службах залізниць, на підприємствах, безпосередньо підпорядкованих Укрзалізниці забезпечити ведення постійного оперативного обліку та контролю технічного стану, своєчасності проведення технічних оглядів, опосвідчень та діагностувань устаткуванню підвищеної небезпеки (кранам, котлам, посудинам, що працюють під тиском, підйомникам, ліфтам, ескалаторам) з використанням "Автоматизованої системи обліку устаткування підвищеної небезпеки на залізничному транспорті України".

Начальник Головного управлінняохорони

і організації праці Укрзалізниці Н.С.Соколовська

ЦТЗБ, Щетінін 465 30 74





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 503 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...