Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виконання заходів, спрямованих на покращення стану охорони праці



Протягом 2013 року в структурних підрозділах залізниць та на підприємствах, підпорядкованих Укрзалізниці, вживались заходи щодо підвищення особистої відповідальності керівників підпорядкованих підприємств і безпосередніх виконавців робіт за дотриманням вимог правил безпечного виконання робіт і технологічних регламентів, поліпшення профілактичної роботи по запобіганню виробничого травматизму.

За 12 місяців 2013 року фахівцями з охорони праці служб охорони праці залізниць, галузевих служб, дирекцій залізничних перевезень, підприємств залізничного транспорту:

Проведено перевірок з охорони праці – 152 260

При цьому виявлено порушень вимог нормативно-правових

актів з питань охорони праці – 616 506

Видано приписів з питань охорони праці – 29 784

Заборонена експлуатація:

виробничих об'єктів – 43

машин, механізмів, обладнання – 16 550

Кількість подань (приписів), виданих фахівцями з охорони праці

про притягнення до відповідальності працівників,

які порушили вимоги охорони праці – 3 833

Кількість працівників, яких було відсторонено

від роботи на вимогу працівників служб охорони праці – 928

Кількість працівників, притягнутих до відповідальності

за порушення нормативно-правових актів з охорони праці – 4 229

з них: оголошено догану – 4 168

звільнено з роботи – 61

Кількість працівників, направлених на позачергову перевірку

знань з питань охорони праці – 14 469

Наказом Укрзалізниці від 31.01.2013 № 009-Ц затверджені Заходи щодо поліпшення профілактичної роботи із запобігання виробничому травматизму на залізничному транспорті України у 2013 році, за виконанням яких встановлено контроль відповідно до термінів.

Протягом 2013 року проводилась робота по виконанню Графіка перевірок з питань охорони праці залізниць та підприємств залізничного транспорту на 2013 рік. Так, організовані і проведені комплексні перевірки стану охорони праці на Придніпровській, Південній, Одеській та Донецькій залізницях, в ДП "Укрспецвагон", ДП "УДЦЗРП "Укррефтранс", ДП "Дарницький ВРЗ", ДП "Вінницятрансприлад", ДП "ПКТБ АСУЗТ", ДП "Донзалізничпроект", ДП "Рава-Руський шпалопросочувальний завод", Новомосковському шпалопросочувальному заводі, Пенізевицькому, Бехівському та Радошинському кар’єроуправліннях ДП УПП, в НКТБ ЦП УЗ (м. Дніпропетровськ), ДП "УЗШК", ДП "ПКТБ ЦТ". Проведені контрольні перевірки стану охорони праці на Південно-Західній залізниці, Львівській залізниці, ДП "УЦМКР", УДЦТС "Ліски", ДП "Стрийський вагоноремонтний завод", ДП "Центральна станція зв’язку", а також цільові перевірки роботи відділу нагляду за об’єктами підвищеної небезпеки служби охорони праці Донецької залізниці, роботи ДорЦСМЕ Львівської залізниці щодо якості виконання робіт з експертного обстеження об’єктів підвищеної небезпеки, атестації зварників та експертизи електроустановок, безпечної експлуатації кисневих наповнювальних станцій, експлуатації кисневих та газових балонів в структурних підрозділах залізниць і підприємств, підпорядкованих Укрзалізниці, перевірки безпечної експлуатації підйомників на Донецькій та Південно-Західній залізницях, безпечної експлуатації ліфтів на Одеській та Донецькій залізниці, перевірки роботи пунктів по ремонту та випробуванню апаратури для кисневого різання металів на Донецькій та Одеській залізницях, підготовки котелень до опалювального сезону в структурних підрозділах Одеської залізниці – спеціалістами ЦТЗБ, на інших залізницях – спеціалістами НБТ цих залізниць, цільові перевірки готовності до роботи в зиму посудин, що працюють під тиском та компресорних установок, що використовуються для обдування стрілочних переводів в структурних підрозділах Львівської залізниці – спеціалістами ЦТЗБ, на інших залізницях – спеціалістами служб охорони праці цих залізниць, перевірки безпечної експлуатації кранів у відновних поїздах Південної залізниці.

Крім того, проведено цільові перевірки ПЧ Дарниця Південно-Західної залізниці, ПЧ Ясинувата Донецької залізниці, ПЧ Полтава Південної залізниці.

Результати перевірок розглядались на нарадах при керівництві залізниць, начальниках служб, дирекцій залізничних перевезень відповідно до діючих на залізницях систем управління охороною праці.

Підготовлені та надіслані засобами СКЕДО на залізниці, підприємства, підпорядковані Укрзалізниці та головні управління (управління) Укрзалізниці за підписом керівництва Укрзалізниці наступні вказівки:

- від 04.07.2013 № ЦЗЕ-8/36 щодо організації роботи працівників залізничного транспорту в умовах підвищеної денної температури повітря;

- від 12.07.2013 №ЦЗ-1-9/386 про стан виробничого травматизму та необхідність вжиття заходів в структурних підрозділах, де була послаблена профілактична робота з охорони праці, проведення додаткових технічних занять та позачергове вивчення нормативно-правових актів з охорони праці, правил та інструкцій з причетними працівниками;

- від 15.07.2013 № ЦЗЕ-8/39 про незадовільний стан з виробничим травматизмом із смертельним наслідком та введення особливого режиму роботи з охорони праці на Південній і Південно-Західній залізницях та в господарствах колій залізниць з 15.07.2013 терміном на місяць. Під час проведення особливого режиму ЦТЗБ були проведені дві селекторні наради 18 та 26 липня 2013 року за широкою схемою та були затверджені заступником Генерального директора протоколи від 22.07.2013 №5/7 та від 29.07.2013 №5/9, що направлені на залізниці;

- від 09.08.2013 №ЦЗЕ-8/45 про груповий нещасний випадок з працівниками Запорізької механізованої дистанції вантажно-розвантажувальних робіт (МЧ-3) ДП «Придніпровська залізниця» та необхідність дотримання вимог особистої безпеки при роботі з устаткуванням підвищеної небезпеки, проведення технічних обслуговувань і ремонтів устаткуванню підвищеної небезпеки відповідно до затверджених графіків планово-попереджувальних ремонтів;

- від 15.11.2013 № ЦЗМ-14/1674 про незадовільний стан з виробничим травматизмом на Одеській та Львівській залізницях та забезпечення належного стану охорони праці на робочих місцях при несприятливих погодних умовах під час роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Організовані та проведені перевірки безпечної експлуатації кисневих наповнювальних станцій, експлуатації кисневих балонів та балонів з горючими газами в структурних підрозділах залізниць і підприємств, підпорядкованих Укрзалізниці, перевірки організації безпечної експлуатації підйомників на Південно-Західній та Донецькій залізницях. Проведені перевірки безпечної експлуатації ліфтів на Одеській залізниці, ескалаторів – на Донецькій залізниці, вантажопідіймальних кранів відновних поїздів – на Південній залізниці, перевірки роботи централізованих пунктів (дільниць) по ремонту та випробуванню апаратури для кисневого різання металів на Донецькій та Одеській залізницях.

Фахівцями ЦТЗБ та служб охорони праці залізниць України проведені перевірки в структурних підрозділах залізниць щодо підготовки котелень до опалювального сезону та перевірки готовності до роботи в зиму посудин, що працюють під тиском, трубопроводів і компресорних установок, що використовуються для очищення (обдування) стрілочних переводів.

Відповідно до Галузевого плану науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт Укрзалізниці, ДП ПКТБ АСУЗТ розроблено програмне забезпечення "Автоматизованої система обліку устаткування підвищеної небезпеки на залізничному транспорті України" (АС УПН).

Автоматизована система впроваджена в постійну експлуатацію на всіх залізницях та підприємствах, підпорядкованих Укрзалізниці.

Як свідчать вибіркові перевірки, на частині залізниць та підприємств в АС УПН внесено не все устаткування підвищеної небезпеки, що не дозволяє в повному обсязі використовувати Систему для обліку і контролю стану безпеки устаткування. В ДП "Управління промислових підприємств" ця робота знаходиться на початковій стадії.

В травні 2013 року Центральною комісією Укрзалізниці підведені підсумки огляду-конкурсу на краще підприємство з охорони праці та на кращий відеофільм з питань охорони праці за 2012 рік з визначенням переможців серед залізниць, галузевих служб, дирекцій залізничних перевезень та структурних підрозділів (наказ Укрзалізниці від 20.05.2013 № 149-Ц).





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 720 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...