Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інфляція курсу гривні щодо $



Під курсовою інфляцією розуміють прогнозований рівень зростання (падіння) співвідношення курсів валют - гривня/$ у процентах за рік.

2. Інфляція на збут.

Прогнозоване зростання (зниження) цін на продукцію, що виробляється, або послуги в процентах за рік (у гривнях - на внутрішньому ринку, в $ — на зовнішньому).

3. Інфляція на прямі матеріальні витрати.

Прогнозоване зростання (зниження) цін на куповані сиро­вину, матеріали, комплектуючі та інші прямі матеріальні витрати в процентах за рік (у гривнях в разі придбання їх на внутрішньому ринку, в $ — на зовнішньому).

4. Інфляція на заробітну плату.

Прогнозоване зростання (зниження) рівня заробітної плати в процентах за рік (у гривнях для громадян України, в $ — для іноземних громадян).

5. Інфляція на операційні витрати.

Прогнозоване зростання (скорочення) витрат у процентах на рік (у гривнях і $).

6. Інфляція на основні фонди.

Прогнозоване зростання (зниження) вартості основ них фондів у процентах за рік (у гривнях в разі придбання їх на внутрішньому ринку, в $ — на зовнішньому).

При прогнозуванні обсягів реалізації слід враховувати спів­відношення:

R (t) = P(t) – Z(t) + Z(t– 1) –B

де R(t) - обсяг реалізації; P(t) - обсяг виробництва; Z(t) – запаси на кінець планованого періоду t; Z(t– 1) — запаси па початок планованого періоду t, В - планований обсяг втрат при продажу.

При прогнозуванні обсягів реалізації враховуються також:

1) час на збут — середній час між закінченням виробництва продукту і відвантаженням у днях;

2) затримка платежів — середній час між відвантаженням та оплатою товару в днях.

Облік часу на збут і затримки платежів потрібні для точнішого планування грошових потоків і бухгалтерського балансу в часі, зокрема для прогнозування нормальної дебіторської заборгованості.

3) процент продажів по факту — показує, який процент від суми реалізації продається з оплатою по факту відвантаження;

4) процент продажів у кредит — показує, який процент и і;І суми реалізації продається з оплатою в кредит. При цьому плануються строк кредиту в днях, надвишка до ціни при продажу 11 кредит у процентах, відстрочка першої виплати в днях, періодичність виплат;

5) процент продажів з авансом — показує, який процент від суми реалізації продається з передоплатою. При цьому плануються строк поставки після передоплати (за скільки днів до по ставки-товару виплачується аванс), знижка з ціни при продажу з авансом у процентах, частка авансу в ціні (який процент ціпи товару виплачується як аванс).

Витримується співвідношення:

RS=RF+RK+RA,

де: RS — сума реалізації; RF — реалізація по факту; RK —ре­алізація в кредит; RA — реалізація з авансом.

Відстрочки платежів і строки поставок після передоплат також необхідні для точнішого прогнозування грошових поток І н і бухгалтерського балансу в часі. Для стимулювання продажі 11 може використовуватися система знижок. При цьому сума реалізації наводиться в таблиці 1 як підсумок прогнозу з урахуванням усіх знижок.

Прогнозування поточних витрат проекту здійснюється з урахуванням результатів аналізу беззбитковості проекту.

Ключовим питанням розрахунку потреб у фінансуванні є розрахунок капітальних витрат проекту.

Розрахунок Капітальних витрат проекту

Під капітальними витратами розуміють усі витрати, які забезпечують підготовку й реалізацію проекту, включаючи формування або збільшення основних та оборотних коштів. Ці витрати не мають на меті дати прибуток принаймні протягом року і є довгостроковими вкладеннями. Залежновід виду і форм капітальних витрат значення їх показників Матиме різний економічний сенс. Якщо йдеться про створення Нового підприємства, капітальні витрати розглядаються як вклад засновників у статутний фонд, якщо про проект у рамках діючого — як збільшення статутного фонду за рахунок коштів залучених акціонерів або як витрати, погашувані за рахунок кредитів чидержавних субсидій. Капітальні витрати не відносяться до валових витрат підприємства.

Типову структуру капітальних витрат наведено у таблиці.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 256 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...