Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. Для вирішення питань, які ставить перед комерційним аналізом проектний аналіз, використовується комплекс маркетингових прийомів



Для вирішення питань, які ставить перед комерційним аналізом проектний аналіз, використовується комплекс маркетингових прийомів, об'єднаних у процес управління маркетингом. Процес управління маркетингом включає в себе аналіз ринкових можливостей, відбір цільових ринків, розробку комплексу маркетингу і реалізацію маркетингових заходів, які в сукупності дозволяють дати відповіді на такі питання: на якому ринку ре­алізовуватиметься продукція проекту; які характеристики ринку; за якою ціною продаватиметься продукція проекту; які заходи по управлінню маркетингом треба здійснити для виведення про­дукції на ринок.

Аналіз ринкових можливостей використовує систему ринко­вої інформації, що в свою чергу поділяється на системи внутріш­ньої звітності, зовнішньої інформації, маркетингових досліджень, аналізу інформації.

Розробка комплексу маркетингу — це розробка товарів з урахуванням товарної стратегії проекту, ціноутворення, ор­ганізація руху товару та стимулювання збуту.

Вибір пріоритету здійснюється при постановці завдань ціно­утворення, оцінюються цінові межі попиту, проводиться оцінка витрат, порівнюються ціни і споживчі характеристики товарів конкурентів, вибирається метод ціноутворення (як правило, це встановлення ціни на основі забезпечення цільового прибутку), для чого використовується графік беззбитковості і робиться ос­таточний прогноз ціни з урахуванням знижок та надбавок.

Далі вибираються канали руху товару і визначаються їх про­гнозовані показники (оперативністю виконання замовлень, якістю складської мережі, координацією асортименту і т.д.). Визна­чаються способи просування продукції, розробляється план кам­панії по просуванню продукції проекту на ринок, оцінюються витрати на маркетингові заходи.

Маркетингові заходи здійснюються на базі стратегічних планів, які призначені для створення і підтримання стратегічної відповідності між цілями проекту та його маркетинговими можливостями (розробляється програма проекту, визначаються завдан­ня й цілі, складаються плани розвитку товарного портфеля, виробляється стратегія зростання проекту), а також на базі оперативних деталізованих планів маркетингу.

План маркетингу містить зведення контрольних показників, опис наявної маркетингової ситуації, визначає поточні завдання й проблеми, формулює стратегію маркетингу конкретного товару, містить програму дій, бюджет та порядок контролю. Контроль полягає у порівнянні поточних показників з контроль­ними цифрами плану. Контролюється прибутковість для виявлення найперспективніших напрямів вкладення коштів.

Обов'язковим елементом маркетингової діяльності є маркетингова ревізія, що являє собою комплексне, системне, об'єктивне і регулярне дослідження маркетингової діяльності проекту. Ревізії зазнає маркетингове середовище, стратегія маркетингу, діяльність служби маркетингу, а також окремі системи маркетингу.






Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 342 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...