Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 8. Злочини у сфері господарської діяльності



Економічна, господарська та підприємницька діяльність як об’єкти кримінально-правової охорони. Загальна характеристи­ка злочинів у сфері господарської діяльності. Проблеми систе­матизації юридичних складів злочинів у сфері господарської діяльності за КК України.

Злочини, що посягають на встановлений порядок здійснен­ня господарської діяльності та окремих її видів. Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю: аналіз юридичних складів злочину, види діяльності, що підля­гають ліцензуванню. Зайняття забороненими видами госпо­дарської діяльності: зміст поняття «види господарської діяль­ності, щодо яких є спеціальна заборона, встановлена законом», та його співвідношення з поняттям «види діяльності, заборо­нені кримінальним законом», кваліфіковані види цього злочи­ну. Порушення законодавства, що регулює виробництво, екс­порт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування, експорт, імпорт обладнання чи сировини для їх виробництва: аналіз юри­дичного складу злочину. Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів: аналіз юридичних складів злочину, кваліфікація за сукупністю з іншими злочинами. Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом: аналіз юридичних складів злочину. Пору­шення правил здачі дорогоцінних металів і дорогоцінного ка­міння: особливості предмета та об’єктивної сторони юридич­ного складу злочину, відмежування від інших злочинів. Фіктив­не підприємництво: аналіз юридичних складів злочину.

Злочини, що посягають на встановлений порядок проведен­ня процедури банкрутства. Фіктивне банкрутство: особливості юридичного складу злочину. Доведення до банкрутства: особ­ливості об’єктивної сторони складу злочину. Приховування стійкої фінансової неспроможності: аналіз юридичного складу злочину. Незаконні дії у разі банкрутства: аналіз юридичного складу злочину.

Злочини, що посягають на фінансову діяльність. Ухилен­ня від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів: аналіз юридичних складів злочину. Шахрайство з фінансовими ресурсами: особливості юридичних складів злочину, відмежу­вання від інших злочинів. Ухилення від повернення виручки в іноземній валюті: аналіз юридичних складів злочину. Незакон-50


не відкриття або використання за межами України валютних рахунків: особливості предмета злочину. Контрабанда: аналіз юридичних складів злочину. Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом: аналіз юридичних складів зло­чину. Умисне порушення вимог законодавства про запобіган­ня та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом: аналіз юридичних складів злочинів.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 237 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...