Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 7. Злочини проти власності



Власність та право власності як об’єкти кримінально-пра­вової охорони. Загальна характеристика злочинів проти влас­ності. Проблеми систематизації юридичних складів злочинів


проти власності за чинним кримінальним законодавством Ук­раїни.

Корисливі посягання на власність. Розкрадання чужого май­на як родова юридична конструкція окремих корисливих пося­гань на власність. Ознаки, форми та види розкрадання. Крадіж­ка: таємний спосіб викрадення майна як специфічна ознака кра­діжки; кваліфіковані види крадіжки. Грабіж: відкритий спосіб викрадення майна як специфічна ознака грабежу; кваліфіковані види грабежу; характер насильства і погрози насильством при насильницькому грабежі. Розбій: особливості конструкції ос­новного юридичного складу злочину; характер насильства і по­грози насильством при розбої; кваліфіковані види розбою; розбій та інші злочини — розмежування юридичних складів, кваліфі­кація за сукупністю злочинів. Викрадення шляхом демонтажу та іншим засобом електричних мереж, кабельних ліній зв’язку та їх обладнання: особливості предмета злочину та способів його вчинення. Вимагання: аналіз юридичних складів злочину; відме­жування вимагання від насильницького грабежу та розбою, ква­ліфікація за сукупністю з іншими злочинами. Шахрайство: предмет та способи шахрайства як специфічні елементи його юридичних складів; шахрайство та інші злочини — розмежуван­ня та кваліфікація за сукупністю злочинів. Привласнення, роз­трата майна або заволодіння ним шляхом зловживання служ­бовим становищем: особливості юридичних складів злочинів, розмежування з іншими злочинами проти власності. Заподіян­ня майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою: особливості юридичних складів злочину, відмежування від шах­райства, привласнення та розтрати майна. Привласнення осо­бою знайденого або чужого майна, що випадково опинилося у неї: особливості юридичного складу злочину.

Некорисливі посягання на власність. Умисне знищення або пошкодження майна: особливості юридичних складів злочину, кваліфіковані види злочину. Необережне знищення або пошкод­ження майна: особливості конструкції об’єктивної сторони юри­дичного складу злочину. Порушення обов’язків щодо охорони майна: особливості юридичного складу злочину. Погроза зни­щення майна: аналіз юридичного складу злочину. Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержання злочинним шляхом: аналіз юридичного складу злочину.






Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...