Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 5. Склад злочину і кваліфікація злочинів



Різні значення терміну «склад злочину»: склад злочину як специфічна юридична конструкція в кримінальному праві (юри­дичний склад злочину); склад злочину як системне поєднання юридичних фактів (фактичний склад злочину); склад злочину як елемент правосвідомості і категорія науки кримінального права.

Особливості юридичного складу злочину як специфічної юридичної конструкції в кримінальному праві. Співвідношен­ня поняття злочину і юридичного складу злочину.

Основні функції юридичного складу злочину в механізмі кримінально-правового регулювання.

Загальна структура, специфічна конструкція та нормативний зміст юридичного складу злочину як його основні криміналь­но-правові характеристики.

Загальна структура юридичного складу злочину, її складові частини.

Специфічна конструкція юридичного складу злочину як си­стемне поєднання його елементів. Обов’язкові та альтернативні елементи специфічної конструкції юридичного складу злочи­ну. Особливі елементи юридичного складу злочину. Зв’язки між окремими елементами юридичного складу злочину.

Нормативний зміст юридичного складу злочину як су­купність визначених кримінальним законом змістовних харак­теристик його обов’язкових та альтернативних елементів і зв’язків між ними. Загальний та конкретизований нормативний зміст юридичного складу злочину. Ознака юридичного складу злочину як змістовна характеристика його окремого елементу та зв’язку між елементами. Особливості окремих різновидів оз­нак юридичного складу злочину (постійні, бланкетні, оціночні тощо).


Юридичний склад злочину, кримінально-правова норма і диспозиція статей кримінального закону.

Проблеми класифікації юридичних складів злочинів. Підста­ви (критерії) поділу юридичних складів злочинів на види. Ос­новні види юридичних складів злочинів та їх кримінально-пра­вова характеристика.

Фактичний склад злочину як передбачене кримінальним за­коном системне поєднання юридичних фактів. Місце та функції фактичного складу злочину в механізмі кримінально-правово­го регулювання.

Склад злочину як елемент правосвідомості. Спірні питання щодо складу злочину в науці кримінального права.

Поняття кваліфікації злочинів. Кваліфікація злочинів – різновид кримінально-правової кваліфікації. Кваліфікація зло­чинів як стадія застосування кримінального закону. Загальний механізм кваліфікації злочинів. Формула кваліфікації злочину (злочинів) та юридичне формулювання обвинувачення як ос­новні форми закріплення кваліфікації злочинів у процесуаль­них документах.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 528 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...