Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір матеріалів для плити



Проектування попередньо напружуваної плити збірного перекриття

Проектний клас бетону для плити слід приймати з урахуванням вимог Норм [1, табл. 8] залежно від класу напружуваної арматури (останній наведено у завданні на курсовий проект).

Для армування полиці плити застосовувати типову рулонну сітку відповідно до ГОСТ 8478 з проволоки класу Вр-I Æ 3, 4, 5 мм або стержньової арматури класу А-III, якщо за розрахунком потрібно діаме­три арматури більш ніж Æ5 мм (останній варіант може виникнути у процесі розрахунку при значному навантаженні на перекритті).

Ребра плити (ребристої, а також багатопорожнистої) армують плоскими зваровими каркасами із сталі А-III, Вр-I та інш. (див. каркаси Кр-I на рис. 4.3).

Слід звернути увагу на те, що в напружуваних плитах поздовжні стержні у цих каркасах виконують лише монтажну функцію, тобто є конструктивною арматурою, а поперечні стержні у каркасах Кр-I - розрахункові, тобто робочі.

Для прийнятих матеріалів слід виписати їх розрахункові характеристики, які буду­ть використані у розрахунку, з відповідних таблиць Норм [1] у вигляді:

- для бетону класу В (тут i надалi на мicцях крапок треба записувати вiдповiднi значення параметрів) розрахунковий опір Rb = , Rbt = , коеф. умов роботи бетону gb2 =…[1, табл. 3.15]; при цьому значення Rb та Rbt мають бути записаними з урахуванням коефіцієнту g b2, тобто мають бути перемноженими на коеф. g b2;

- для напружуваної арматури класу розрахунковий опір R s =…., Rs,ser =…[1, табл. 22, 23, 19, 20].

- для поперечної арматури класу А-I ( або Вр-I) розрахунковий опір Rsw =…[1, табл.22];

- для проволоки класу Вр-I, що використовується для сітки, якою армують полицю плити, розрахунковий опір R s =…. [1, табл. 23].

Для подальших розрахунків значення розрахункових опорів треба наводити у КПа.

4.1.2. Розрахунок навантаження на плиту перекриття

Розрахунок навантаження слід виконувати відповідно до вимог Норм “Навантаження та впливи”. Але у цьому курсовому проекті можливо користуватися лише методичними ²Вказівками².

Розрахунок повного навантаження на 1 м2 плити збірного перекриття зручно виконувати у вигляді:

qo= (q 1 - gf × hf¢ × 25) + gf × gn пл.,

де: q 1 - розрахункове повне навантаження на 1 м2 монолітного перекриття у кН/м2 (див. табл. 2.1);

gf = 1.1 - коефіцієнт надійності за навантаженням для залізобетону;

hf¢ - товщина плити монолітного перекриття (м);

gnпл. - нормативне навантаження від власної ваги збірної плити перекриття (кН/м2), яку приймати залежно від типу плити: gnпл = (1.5¸2.0)кН/м2 для порожнистої плити, та gnпл = (2.0¸2.5)кН/м2 для ребристої плити.

Для статичного розрахунку плити використовують значення навантаження, яке діє на 1 пог.м довжини прольоту, тобто погонне навантаження q = qо×Bплном (кН/м), де Bплном - номінальна ширина плити (рис. 2.1 та 4.1).





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...