Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Києво-Руська держава, що виникла на базі східнос­лов'янських племен - пращурів українців, в ранньому серед­ньовіччі розпочала відлік українського



Києво-Руська держава, що виникла на базі східнос­лов'янських племен - пращурів українців, в ранньому серед­ньовіччі розпочала відлік українського державотворення. Але формування відносно єдиної Києво-Руської держави було складним і тривалим процесом. Власне це і є предме­том обговорення першого питання плану семінару. Слід на­голосити на тому, що внутрішній зміст процесу державотво­рення визначали розвиток продуктивних сил і виробничих відносин. Підкреслити, що вихідним пунктом розвитку ру­ської державності стали племінні союзи східного сло­в'янства. Охарактеризувати інститути публічного управлін­ня союзів племен - князь, рада старшин, віче, вої, дружина, які були зародками державної влади, а також сутність етапів політичної консолідації східнослов'янських племен до утво­рення відносно єдиної Київської Русі.

Розглядаючи питання про державний лад Київської Русі зверніть увагу на функції князя, боярської ради, роль віча у політичній структурі києво-руського суспільства, часу появи снему як органу влади. Особливу увагу приділіть вивченню суспільного ладу: докладно розгляньте категорії феодалів і феодально-залежного населення, поясніть обумовленість суспільних відносин Київської Русі феодальними майновими відносинами. Відповідаючи на останнє питання, наголосіть на тому, що особливістю судово-адміністративного устрою Київської Русі був поділ його на два відомства: світське і церковне. Дайте характеристику судової системи.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 338 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...