Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І. Загальні положення



Методичні рекомендації

Для виконання курсової роботи

________________________________________________

КОМЕРЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

спеціальність 5.03051001 Товарознавство та комерційна діяльність

напрям підготовки 6.030510 Товарознавство і торговельне підприємництво

освітньо-кваліфікаційний рівень: молодший спеціаліст

Затверджено на засіданні циклової комісії товарознавства та маркетингової діяльності

Протокол №___

від «___»_____ 201 р.

Голова циклової комісії

_____________П.Ю.Козак

ЗМІСТ

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ……………………………………………………..…3

ІІ. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ І СКЛАДАННЯ ПЛАНУ

ДОСЛІДЖЕННЯ…………………………………………………………………...…5

ІІІ. ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ………………….….7

ІV. ЗБІР, ОБРОБКА ІНФОРМАЦІЇ ТА ЇЇ АНАЛІЗ……………………………...…9

V. ОБҐРУНТУВАННЯ ВИСНОВКІВ……………………………………………...12

VI. СТРУКТУРА КУРСОВОЇ РОБОТИ І ВИМОГИ ДО ЇЇ ЗМІСТУ…………….13

VII. ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ………………………….17

VIII. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ…………………………………………...….22

ІХ. ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ …………………………………………..…24

Х. ОРІЄНТОВНІ ПЛАНИ КУРСОВИХ РОБІТ………………………………..….28

ХІ. РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА …………………………………………..66

ХІІ. ДОДАТКИ ……………………………………………………………………..69

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Типовим навчальним планом підготовки молодших спеціалістів у кооперативних навчальних закладах І рівня акредитації за спеціальністю 5.03051001 Товарознавство та комерційна діяльність, за напрямом підготовки 03050401 Економіка та підприємництво передбачено виконання студентами курсової роботи з дисципліни "Комерційна діяльність".

Курсова робота є важливим етапом у підготовці студентів до майбутньої практичної діяльності на ринку товарів та послуг.

Виконання курсової роботи сприяє кращому опануванню дисципліни, набуттю навичок щодо проведення аналізу конкрет­ного матеріалу, обґрунтуванню власних висновків і розробці рекомендацій з досліджуваної теми.

У процесі виконання курсової роботи студенти навчаються самостійно працювати зі спеціальною літературою, статистичною інформацією, різними нормативно-правовими документами, науково-методичними розробками та вчаться послідовного й логічного розкриття проблеми, обґрунтуванню висновків і пропозицій.

При виконанні курсової роботи студенти закріплюють, систематизують, поглиблюють теоретичні знання і набувають практичних навичок самостійної роботи з науковою та спеціальною літературою та доведення розробки до стану реального впровадження конкретних результатів.

Курсова робота виконується після завершення теоретичних і практичних знань з дисципліни з метою закріплення і поглиблення одержаних знань.

Виконання курсової роботи сприяє опануванню методологією проведення наукового дослідження з проблем організації торгівлі, комерційної діяльності обробки інформації із застосуванням ПЕОМ, пізнанню практики і поєднанню її з теорією. Студенти навчаються послідовно та логічно розкривати проблему, оформляти текстовий та ілюстративний матеріал.

Курсова робота характеризується єдністю цілей і завдань. При її виконанні студент повинен продемонструвати вміння грамотно вирішувати завдання в галузі своєї професійної підготовки.

Курсова робота виконується під керівництвом викладача, який допомагає студенту під час пошуку теми та об’єкта дослідження для курсової робити та її виконання, надаючи індиві­дуальні консультації.

У процесі написання курсової роботи виділяють такі етапи:

· вибір теми і підприємства, організації за матеріалами якого буде виконуватися курсова робота;

· затвердження теми і закріплення за студентом об’єкта, де буде проводитися дослідження;

· складання студентом плану курсової роботи та погодження його з викладачем-науковим керівником;

· ознайомлення студента з індивідуальним завданням для виконання курсової роботи, яке видає науковий керівник;

· підготовка студентом інформаційної бази для написан­ня курсової роботи;

· написання та оформлення курсової роботи;

· подання курсової роботи на циклову комісію для ре­цензування;

· доопрацювання курсової роботи відповідно до зауважень рецензента;

· захист курсової роботи.

Студенти повинні виконати курсову роботу і подати її в циклову комісію в термін, що передбачений графіком навчального процесу. Курсова робота, яка не містить дослідження проблеми на конкретному торговельному (виробничо-торговельному, виробничому) підприємстві, висвітлює лише теоретичні її аспекти, а також не відповідає вимогам оформлення, до захисту не до­пускається і повертається студенту для доопрацювання.


ІІ. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ І СКЛАДАННЯ ПЛАНУ ДОСЛІДЖЕННЯ

Виконання студентом курсової роботи розпочинається з визначення її теми і підприємства, на матеріалах якого буде проводитися дослідження. Для цього студент повинен ознайомитися з проблемами, вирішення яких передбачає кожна тема дослідження; переліком наукової та навчальної літератури з даної проблеми; вибрати підприємство для виконання роботи з даної теми дослідження, а також вивчити відповідний розділ дисципліни та ознайомитись із законодавчими актами та нормативними документами, що регулюють відповідну діяльність підприємства на ринку товарів та послуг.

Для вибору теми курсової роботи студенти можуть використовувати рекомендовану тематику курсових робіт. Крім того, студент може запропонувати іншу тему, але вона має бути актуальною, відповідати тематичній спрямованості дисципліни "Комерційна діяльність" і бути пов’язаною з проблемою, яку студент досліджує за власними науковими інтересами.

Обравши тему, студент подає заяву у 2 примірниках: один залишається у студента, інший - зберігається на цикловій комісії до моменту захисту виконаної роботи на ім'я завідувача циклової комісії, узгодивши попередньо неможливість її дублювання іншими студентами з керівником, та додає до неї план курсової роботи.

Основні критерії вибору теми: її актуальність, новизна, перспективність, відповідність профілю навчання студента, можливість розробити тему в обмежений час і зібрати при цьому необхідну інформацію.

Тема повинна бути узгоджена зі специфікою обраного підприємства. Для дослідження можуть бути обрані підприємства оптової або роздрібної торгівлі, виробничі підприємства, які є юридичними особами різних форм власності та організаційно-правових форм господарювання та які функціонують на ринку товарів не менше двох років та здійснюють торговельну, виробничо-торговельну або посередницьку діяльність. Студенти заочної форми навчання курсову роботу можуть виконувати на матеріалах підприємства, на якому вони працюють.

Пошук підприємства та збір необхідної інформації студенти здійснюють самостійно.

Науковий керівник разом із студентами остаточно узгоджують формулювання теми роботи, визначають мету, завдання дослідження і складають план курсової роботи.

Студент самостійно складає план своєї роботи та погоджує його з науковим керівником.

Приступати до написання курсової роботи за обраною темою сту­дент може лише з моменту письмового затвердження теми та плану ро­боти керівником.

Після затвердження на засіданні циклової комісії теми, її зміни здійснюються з дозволу голови циклової комісії за письмовою заявою студента не пізніше одного місяця до закінчення строку виконання курсової роботи.

Керівник курсової роботи:

· затверджує складений студентом план курсової роботи;

· визначає порядок і терміни виконання курсової роботи;

· рекомендує студентам сучасні літературні джерела та надає поради щодо збору практичних матеріалів та статистичної звітності на під­приємстві, які необхідні для виконання курсової роботи;

· визначає консультаційні дні щодо процесу виконання курсової ро­боти;

· періодично перевіряє якість і своєчасність виконання курсової роботи, згідно графіка перевірки опрацьованого матеріалу студентом;

· у разі недотримання термінів виконання курсової роботи студентом доповідає завідувачу циклової комісії або запрошує студента на засідання циклової комісії.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 570 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...