Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

М. Козятин



2013 р.

Методичний матеріал розроблений у відповідності до програми з предмету “Інформаційні технології”. Метою посібника є надання допомоги учням у поглибленому вивчені предмета.

Посібник базується на: інформації, отриманій з різних Інтернет та літературних джерел; досвіді викладання дисциплін з напрямку “Інформаційні технології”.

Посібник призначено для викладачів інформаційних технологій та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що навчаються за професією "Оператор комп’ютерного набору. Агент з постачання".

Укладач: Кубайчук Л.М. – викладач інформаційних технологій Козятинського МВПУЗТ

Розглянуто на засіданні науково-методичної ради

(протокол №___від_________________2014)

Рецензенти:


Зміст

Вступ…………………………………………………………………………...  
Інформація та інформаційні технології……………………………………..  
Числове програмне управління та його різновиди. Роботизація та автоматизація виробництва на основі електронно-обчислювальної техніки............................................................................................................  
Текстовий процесор «MS Word»……………………………………………  
Редагування та форматування текстового документу……………………  
Використання таблиць в текстах. Структура документа…………………  
Графічні елементи текстового редактора «MS Word»…………………....  
Створення презентацій за допомогою PowerPoint………………………….  
Табличний процесор «MS Excel. Опрацювання табличної інформації: копіювання, редагування вилучення, переміщення, форматування»……..  
Використання функції та операцій для опрацювання інформації, поданої в таблиці. Використання логічних функцій………………………………….  
Ділова графіка. Використання діаграм і графіків на основі табличного процесора………………………………………………………………………..  
Створення в електронній таблиці бази даних, впорядкування та пошук потрібної інформації в середовищі ЕТ. Фільтрування даних ……………..  
Пошук текстової та графічної інформації засобами мережі Інтернет. Створення електронної скриньки, відправка та отримання листів…………  
Список використаних джерел………………………………………………  

Вступ

Інформатизація суспільства і пов’язане з нею широке розповсюдження обчислювальної техніки, засобів комунікації, методів опрацювання інформації вимагають удосконалення змісту підготовки спеціалістів, оновлення складу навчальних дисциплін, спрямованого на гуманізацію навчального процесу і гуманітаризацію освіти.

Швидкий розвиток в останні роки технічних і програмних можливостей персональних комп’ютерів, розповсюдження нових видів інформаційних технологій створюють реальні можливості їх використання, відкриваючи перед професійно-технічною освітою якісно нові шляхи подальшого розвитку й адаптації до потреб суспільства.

Враховуючи особливу роль інформаційних технологій у підготовці кваліфікованих та конкурентоспроможних на ринку праці робітників, передбачається 2 етапи вивчення предмету “Інформаційні технології”:

1. Основи інформатики та обчислювальної техніки;

2.Професійно-орієнтований курс (спецкурс) комп’ютерно-інформаційних технологій відповідно до спеціалізації професійно-технічного навчального закладу.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 563 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...