Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сформулюйте цілі атестації робочих місць. Яким чином керівник робіт організовує атестацію робочих місць?



Кожному робочому місцю, як індивідуальному, так і колективному, присвоюється порядковий номер, після чого, незалежно від того, чи є аналогічні місця, чи діють вони в момент обліку чи не діють у зв'язку з тимчасовою відсутністю працівника, або з інших причин, заповнюється «Паспорт робочого місця». Останній містить кількісну та якісну характеристики робочого місця та зайнятих на ньому робітників.

Основними джерелами інформації для складання «Паспорти», служать фактичні дані, отримані в результаті безпосереднього аналізу виробничого та трудового процесів на робочому місці, аналізу відповідності виконавців вимогам, що пред'являються до них робочим місцем і ЕТКС, технологічні карти і карти умов праці на робочому місці, а також дані вимірів факторів, що формують умови праці на робочому місці і техніко-нормировочной документація та ін.

«Паспорт» складається з 7 розділів, в яких дається порівняльна кількісна та якісна характеристика робочого місця і виконавців, зайнятих на ньому, а також висновки і заходи щодо його раціоналізації:
- Характеристика обладнання та технологічної оснастки;
- Характеристика трудового процесу;
- Характеристика організації робочого місця;
- Умови праці;
- Характеристика використання сировини та матеріалів;
- Характеристика виконавців;
- Організаційно-технічні заходи за наслідками атестації робочих місць.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...