Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги техніки безпеки при розбірно-збірних роботах



Після зовнішнього миття машин вузли і деталі доставляють на пости. Переміщення агрегатів категорично забороняється за допомогою дроту, старих тросів, тому що це може привести до нещасного випадку. При підйомі агрегатів необхідно слідкувати, щоб захвати були надійні на крюках, на запорних замках, а вага агрегатів не повинна перевищувати ваги вказаної на підйомнику.

Будь-який процес розбирання може бути небезпечним, якщо він здійснюється молотком і зубилом. Для безпечної роботи при збиранні слід користуватись інструментами тільки за призначенням та справними. Розбирати і збирати вузли категорично забороняється коли вони знаходять у підвішеному стані.

Дуже небезпечними операціями є: зняття та встановлення пружин. При збиранні різьбових з`єднань не слід користуватись при докручуванні трубками, ломами, тому що можна зірвати різьбу, а у цьому випадку слід використовувати динамометричні ключі.

Перед роботою пневматичними, електричними чи гідравлічними інструментами, слід розглянути ізоляцію, заземлення, кріплення і перевірити роботу інструмента у холостому режимі.

Розбирати і збирати вузли слід за певною технологічною послідовністю, не допускаючи захаращення робочого місця непотрібними деталями та інструментами.

Слід на виробництві остерігатись незакритих передач (фрикційні, чи ланцюгові, носові чи карданні передачі).

Як при збиранні так і розбиранні, не допускати на підлозі масляних плям (їх потрібно негайно посипати піском чи тирсою), після чого зчистити і викинути у спеціально відведені місця. Масляні плями не повинні бути причиною травматизму. При розбірних роботах багато деталей можуть вибраковуватись, ними не слід захаращувати проходи, робочі місця.

Загальний порядок на робочому місці не тільки сприяє підвищеною продуктивності праці. але й попереджує травматизм.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1673 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...