Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки перед початком роботи на ЕОМ



Перед початком роботи здійснюється огляд робочого місця, яке приводиться в належний стан, переконавшись, що всі блоки комп'ютера під'єднані належним чином.

Перевіряються умови електропостачання, здійснюється перевірка всіх електронесучих елементів та їх надійність. Всі пристрої ПЕОМ повинні бути надійно заземлені та захищені кожухами, що виключає можливе доторкання до частин, ям знаходяться під напругою

Регулюються світлозахисні обладнання, з метою зниження статичного електроструму протирається поверхня екрану відео терміналу та клавіатура.

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ З КОМП'ЮТЕРАМИ

Під час роботи забороняється залишати працюючий комп'ютері та його пристрої без нагляду.

Вмикання та відключення носіїв струму виконується лише при вимкнутій електромережі.

Забороняється торкатися внутрішніх частин монітору, користуватися ПЕОМ при пошкодженні проводу живлення, затуляти отвори в корпусі монітору, котрі призначені для вентиляції

Не допускається користування моніторам під прямими променями сонця, поблизу нагрівальних пристроїв.

При роботі з принтерами, плотерами слід дотримуватись обережності завантажуючи папір, з тим, щоб уникнути травм від рухомих частин пристроїв.

Необхідно пам'ятати, що в модулях електропостачання ПЕОМ і у відео моніторі є точки з високими потенціалами, що становить небезпеку для життя.

При роботі з лазерними принтерами і ксероксами додержуватись обережності, пам'ятаючи, що у них всередині є деталі, які працюють при високій температурі.

Слід знати, що вкрай небезпечним є проникнення в монітор води. Коли якимось чином волога й попала в монітор, необхідно негайно йога вимкнути і протерти сухою салфеткою.

Коли монітор працює ненормально, зокрема якщо спостерігаються незвичні звуки чи запахи, необхідно виключити його і звернутись до фахівця з технічного обслуговування.

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРИ ЗАВЕРШЕННІ РОБОТИ

Поставити в положення "виключено" всі тумблери (вимикачі) пристроїв, з котрими працювали.

Відключити від мережі електроживлення.

Здійснити вологе прибирання робочого місця.

Екран відео терміналу витирати від пилу кожного дня роботи.

Видалення пилу з апарату здійснювати при відключенні електропостачання

При технічному обслуговуванні ПЕОМ виключити електропостачання пристроїв і від'єднати кабель електропостачання від електромережі.

Заміну електрозапобіжників проводи тільки при відключеному кабелю електропостачання.

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ В АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЯХ

У випадку аварії електричної мережі чи електрообладнання від струму короткого замикання, що може привести до виникнення пожежі працюючий на комп'ютері повинен:

- негайно припинити роботу

- залишити небезпечну зону і прийняти заходи по попередженню подальшого розвитку аварії (відключить електроенергію, а у випадку пожежі і приточно-витяжну вентиляцію).

В разі нещасного випадку надати першу невідкладну допомогу потерпілому, викликати швидку допомогу і повідомити про те, що сталося керівнику робіт.

Зберегти ту обстановку, під час якої виник нещасний випадок, якщо це не загрожує життю та здоров'ю оточуючих.

ОСНОВНІ ВИМОГИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕРИТОРІЇ

ЗЕМЛЕКОРИСТУВАНЬ, ЯКІ ЗАЗНАЛИ РАДІОАКТИВНОГО





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 781 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...