Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІІІ. Шляхи ефективного розв’язання екологічних проблем м.Києва



1. Раціональне використання земельних, водних, рекреаційних та інших природних ресурсів, створення умов для їхнього відновлення.

2. Поліпшення санітарно-гігієнічного й екологічного стану м.Києва шляхом впровадження сучасних технологій збирання, вилучення, переробки та знешкодження промислових і побутових відходів, запобігання забрудненню атмосферного та водного басейнів, земельних ресурсів тощо.

3. Забезпечення захисту міста від несприятливих природних явищ, стихійних лих та техногенних аварій шляхом заходів щодо попередження та ліквідації їх наслідків.

4. Наукова підтримка розв’язання екологічних проблем столиці шляхом проведення наукових досліджень, впровадження новітніх наукових розробок з метою сприяння вирішенню соціально-економічних, екологічних та інших проблем, передусім у аспекті ресурсо- та енергозбереження.

5. Створення інформаційних систем для проведення екологічного моніторингу міста шляхом вивчення, вдосконалення та поширення передового зарубіжного досвіду, накопичення статистичних та інших даних, необхідних для аналітичних розробок.

6. Міжнародне співробітництво в галузі охорони навколишнього природного середовища з метою забезпечення сталого розвитку міста.

7. Удосконалення системи управління та формування всіх видів інфраструктури у м.Києві в галузі охорони навколишнього природного середовища:

1. впровадження та удосконалення системи екологічного менеджменту і аудиту відповідно до міжнародних вимог (EMAS) та державного стандарту України (ДСТУ ISO 14001-97);

2. удосконалення виробничої сфери із забезпеченням її економічної ефективності й соціального спрямування; створення належних умов для розвитку наукоємного, екологобезпечного виробництва на підприємствах усіх форм власності з метою забезпечення продуктивної зайнятості населення, відновлення кадрового та наукового потенціалу, створення нових робочих місць;

3. розвиток інженерної сфери (впровадження нових технологій, мереж і споруд енергопостачання, теплозабезпечення, водопостачання, каналізації), впровадження енергозберігаючих систем інженерно-технічного забезпечення функціонування житлово-комунального господарства міста;

4. розроблення пропозицій щодо прийняття нових нормативно-правових актів з питань: охорони довкілля, землекористування, а також регулювання, планування та забудови м.Києва; реформування соціальної, житлової, інвестиційної політики; діяльності органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, фізичних і юридичних осіб у сфері забезпечення сталого розвитку столиці та прилеглих територій.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...