Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лазерна безпека



У разі використання лазерів на певній відстані від них формується так зва­на лазерно-небезпечна зона, тобто частина простору, у межах якого рівень ла­зерного опромінення перевищує встановлений гранично допустимий рівень (ГДР). Тому для забезпечення безпечної і продуктивної праці медичного персоналу, який використовує лазер, необхідним є створення лазерної безпеки, тоб­то сукупності санітарно-гігієнічних, організаційних та технічних заходів, які забезпечують безпечні умови праці працівників у ході застосування оптичних квантових генераторів.

Найважливішим фактором лазерної безпеки є забезпечення неперевищення ГДР опромінення, причому як гранично допустимий рівень прийнято вва­жати такий показник, який у разі щоденної роботи не викликає захворювань або відхилень у стані здоров’я, що виявляються сучасними методами дослі­дження безпосередньо під час здійснення професійної діяльності або у віддале­ні терміни.

Підтвердженням того, що лазерні промені негативно впливають на здоров’я персоналу, який працює із приладами лазерного випромінювання, є визнання існування специфічних професійних уражень, зумовлених його дією: опіки шкіри та ураження рогівки і сітківки ока.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1927 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...