Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях



5.1 При виникненні аварійної ситуації:
- роботи на висоті повинні бути припинені;

- працюючі та покупці повинні бути евакуйовані з небезпечної зони

5.2. Про аварію або нещасний випадок, свідок повинен негайно повідомити безпосереднього керівника або іншу посадову особу яка у свою чергу має повідомити директора.

5.3. У разі нещасного випадку або аварії продавець повинен при необхідності викликати для потерпілого швидку допомогу за телефоном (103) або допомогти доставити потерпілого до медичного пункту, при необхідності надати потерпілому медичну допомогу відповідно до інструкції що діє на підприємстві.

5.4. У подальшому персонал під керівництвом безпосереднього керівника робіт повинен діяти згідно з планами ліквідації аварії, роблячи першочергові кроки для порятунку потерпілих і надання їм медичної допомоги, запобігання подальшого розповсюдження аварії, встановлення меж небезпечної зони та обмеження доступу до неї людей.

5.5До приходу комісії з розслідування нещасного випадку або аварії, обстановка на робочому місці і обладнанні повинні залишатися в такому стані в якому вони були на момент події (якщо це не загрожує життю і здоров'ю оточуючих і не призведе до більш тяжких наслідків), а також вжити заходів до недопущення подібних випадків.

5.6 При виявленні пожежі ознак горіння продавець (кожен громадянин) зобов'язаний:
негайно повідомити про це за телефоном (101), (назвавши адресу об'єкта, кількість поверхів, місце виникнення пожежі, наявність на об'єкті людей, а також повідомити своє прізвище, ім'я по батькові);

- відключити електроживлення свого обладнання; прийняти (по можливості) заходів до евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі, та збереження матеріальних цінностей; при необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби.

Додаток 1

Журнал випробовувань (періодичного огляду) драбин, драбинок

№ п/п Найменування (інв..№) Драбини, драбинки Відділ Дата огляду (випробування) Характеристика Огляду (випробування) Висновок Термін наступного огляду (випробування) Підпис осіб які проводили огляд (випробування)
               
               





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 603 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...