Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Професійних захворювань



Принципи організації та види навчання з питань охорони праці. Вивчення основ охорони праці у навчальних закладах і під час професійного навчання. Навчання і перевірка знань з питань охорони праці працівників під час прийняття на роботу і в процесі роботи. Інструктажі з питань охорони праці. Види інструктажів. Порядок проведення інструктажів для працівників. Інструктажі з питань охорони праці для вихованців, учнів, студентів.

Виробничі травми, професійні захворювання, нещасні випадки виробничого характеру. Інциденти та невідповідності. Мета та завдання профілактики нещасних випадків професійних захворювань і отруєнь на виробництві. Основні причини виробничих травм та професійних захворювань. Розподіл травм за ступенем тяжкості. Мета, головні завдання та зміст атестації. Організація робіт та порядок проведення атестації робочих місць. Карта умов праці. Гігієнічна класифікація умов праці та критерії оцінювання умов праці за окремими чинниками, проведення атестації умовного робочого місця за умовами праці.

Самостійна робота. Громадський контроль за дотриманням законодавства про охорону праці. Участь працівників в управлінні охороною праці. Повноваження профспілок у здійсненні контролю за додержанням законодавства про охорону праці.

Громадський контроль за станом охорони праці в організації. Кабінети промислової безпеки та охорони праці, основні завдання та напрямки роботи кабінетів. Кольори, знаки безпеки та сигнальна розмітка. Стимулювання охорони праці.

Навчання з питань охорони праці посадових осіб. Спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки. Стажування (дублювання) та допуск працівників до самостійної роботи. Основні заходи по запобіганню травматизму та професійним захворюванням.

Визначення організаційного чинника забезпечення безпеки праці, кількісні оцінки нормативів з охорони праці, що діють на об’єкті господарювання, кількісні оцінки штрафних санкцій.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...