Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Документи зохорони праці



Законодавство України про охорону праці. Закон України «Про охорону праці». Гарантії прав працівників на охорону праці, пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Обов'язки працівників щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Нормативно-правові документи з охорони праці (НПАОП): визначення, основні вимоги та ознаки. Структура НПАОП. Реєстр НПАОП.

Стандарти в галузі охорони праці. Система стандартів безпеки праці (ССБП). Міждержавні стандарти ССБП. Національні стандарти України з охорони праці. Санітарні, будівельні норми, інші загальнодержавні документи з охорони праці.

Документи з охорони праці, що діють в організації, їхній склад і структура. Інструкції з охорони праці. Опрацювання та затвердження документів з охорони праці, що діють в організації.

Самостійна робота. Відповідальність посадових осіб і працівників за порушення законодавства про охорону праці. Охорона праці жінок, неповнолітніх, інвалідів. Обов’язкові медичні огляди працівників певних категорій.

Фінансування охорони праці. Основні принципи і джерела. Заходи і засоби з охорони праці, витрати на здійснення і придбання яких включаються до валових витрат.

Засади державної політики в галузі охорони праці на прикладі нормативно-правових документів.

Аналіз нормативно-правовових документів з погляду забезпечення здорових і безпечних умов праці.

Права та обов’язки громадян з питань охорони праці на прикладі нормативно-правових документів.

Аналіз нормативно-правових документів з погляду обов’язків і прав працівників з питань охорони праці.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...