Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Люмінесцентні лампи. Класифікація. Переваги, недоліки люмінесцентних ламп



Люмінесце́нтна ла́мпа — газорозрядне джерело світла, світловий потік якого визначається в основному світінням люмінофорів під впливомультрафіолетового випромінювання розряду: широко застосовується для загального освітлення, оскільки світлова віддача і термін служби в кілька разів більший, ніж у ламп з ниткою розжарювання того ж призначення.


На сьогоднійшній день в населення склалося двояке відношення до люмінесцентних ламп (що довгих трубок, що компактних). Для одни вони подобаються для інших ні. А деякі кажкть, що вони їм шкодять. Попробуємо це питання прояснити.

Переваги.
1. Люмінесцентні лампи мають більш високу світлову віддачу. Це означає що при меншій споживаній потужності дають більший світловий потік.
2. Люмінесцентні лампи ще називають денним світлом, тому що їх спектр більш наближений до сонячного. Він хоч і переривчастий але комбінуючи декілька ламп з різною кольоровою температурою можна все добиися кращих результатів.
3. За рахунок застосування ЕПРА вдається отримати рівномірний світловий потік при значних коливаннях напруги мережі.
4. Термін служби набагато більший ніж ламп розжарення.
5. Енергозберігаючі лампи.
6. Можливість роботи в комплексних енергозберігаючих рішеннях.

Недоліки.
1. Після використання потрібно утилізувати.
2. Люди, в яких очі привикли до жовтого світла відчувають себе не комфортно.
3. Не можливість напряму включии в мережу, ще потрібно дросель і стартер або електронний пуско-регулюючий апарат.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 2793 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...