Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пожежна охорона поділяється на державну, відомчу, сільську та добровільну



Діяльність пожежної охорони насамперед спрямована на запобігання пожеж, а потім на їх гасіння. Таким чином, пожежна охорона виконує як профілактичну, так і бойову роботу. Крім того, Державна пожежна охорона є одночасно самостійною протипожежною службою цивільної оборони.

^ Державна пожежна охорона формується на базі існуючих воєнізованої та професійної пожежної охорони при МНС України і здійснює державний пожежний нагляд. Вона створюється в містах, інших населених пунктах, на промислових підприємствах, інших об'єктах незалежно від форм власності згідно з Положенням про Державну пожежну охорону, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 1994 р.№ 508.

^ Підрозділи відомчої пожежної (пожежно-сторожової) охорони створюються на об'єктах міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.

^ У сільських населених пунктах, де немає підрозділів Державної пожежної охорони, органами місцевої державної адміністрації створюються сільські пожежні команди.

^ На промислових підприємствах, в установах та організаціях з метою проведення заходів щодо запобігання пожежам та організації їх гасіння створюються добровільні пожежні дружини (команди) (ДПД, ДПК).

У школах, дитячих таборах створюються дружини юних пожежних, що діють на підставі Положення, затвердженого Міністерством освіти України і погодженого з Міністерством внутрішніх справ України.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...