Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проведення санітарних заходів



3.1.1. При обробці приміщень не допускайте розсіювання аерозолю за межі оброблюваного приміщення. Обробляйте аерозолями приміщення з навітряного боку, через вікно чи отвір у стіні.

3.1.2. При обробцістін приміщення остерігайтеся, щоб струмінь розчину не потрапив на оголений провід електромережі, що може призвести до ураження електричним струмом.

3.1.3. Не заходьте в зону, оброблену отруйними й сильнодіючими речовинами. Не вживайте їжу під час роботи з дезінфекційними засобами, хімікатами і бактеріальними препаратами.

3.1.4. При використанні установок із двигунами внутрішнього згорання забезпечте видалення відпрацьованих газів за межі приміщення.

3.1.5. При використанні машин і обладнання, що працює під тиском, слідкуйте за показаннями манометра, не допускаючи підвищення тиску вище, ніж вказано в паспорті.

3.1.6. Роботи по внесенню порошкових дезінфекційних засобів проводьте в безвітряну погоду або при слабкому вітрі, починаючи з навітряного боку ділянки, що обробляється.

3.1.7. При дератизаціїпринади з антикоагулянтами і гостродіючими засобами готуйте у приміщенні з вентиляцією, витяжною шафою чи на відкритому повітрі.

3.1.8. Агресивні рідини у скляній тарі переносьте у корзинах із двома ручками. Простір між тарою і корзиною заповнюєтьсястружкою.

3.1.9. При санітарно-профілактичних обробках тварин по­чинайте й закінчуйте роботу за вказівкою керівника робіт.

3.1.10. При підході до тварин обов’язково окликніть їх спокійним, владним голосом. Тварин не можна дражнити, бити, різко осаджувати назад і повертати. Жорстоке поводження із тваринами може викликати у них захисний рефлекс і вони травмують вас.

3.1.11. Не заходьте один, без напарника і без засобів самозахисту у секції з тваринами.

3.1.12. При відв’язуванні тварин будьте обережними й уважними. При підході до неспокійних та битливих тварин будьте особливо обережними, за необхідністю використовуйте батіг або інші засоби самозахисту.

3.1.13. Не гуртуйте тварин для обробки з різних секцій, різного віку й статі.

3.1.14. При виганянні тварин з приміщень та секцій двері й ворота повністю відкрийте й зафіксуйте. Не знаходьтеся у цей час на шляху тварин.

3.1.15. Не допускайте скупчення або зустрічної прогонки тварин у проходах, дверних прорізах, розколах або біля них, для того щоб виключити давку й травмування тварин (особливо овець під час подачі їх до ванни).

3.1.16. Для обробки тварин застосовуйте тільки дозволені спеціальні середньо - і малотоксичні пестициди за вказівкою ветеринарного спеціаліста. Перевищувати концентрацію препаратів у робочих дезінфекційних (дезінсекційних) розчинах, емульсіях і аерозолях не дозволяється.

3.1.17. Не залишайте поблизу тварин ємності з шкідливими речовинами та інші предмети, які можуть бути перевернуті, відкинуті тваринами і травмувати вас.

3.1.18. Під час обприскування тварин відлякуючими речовинами для захисту від гнусу не допускайте попадання препаратів у годівниці, автонапувалки.

3.1.19. Під час обробки коней у газовій камері дотримуйтеся таких заходів безпеки:

– попередньо відкрийте двері, провентилюйте газову камеру від газу згорілої сірки;

– надійно встановіть фіксуючий брус перед перегородкою з отвором для голови коня;

– заведіть коня у камеру, утримуючи його за вуздечку;

– надійно прив’яжіть коня за допомогою вуздечки й спеціальної шлеї;

– поправте відкидні герметизуючі пристрої на шиї коня;

– зачиніть вхідні двері у газову камеру;

– під час підтримування вогню у топці для згорання сірки виконуйте встановлені вимоги пожежної безпеки;

– в аварійних ситуаціях (при збільшенні концентрації сірчаного газу у камері) застосовуйте протигаз із відповідною фільтруючою коробкою.

3.1.20. Під час обробки великої рогатої худоби у стійлах, секціях, розколах використовуйте обприскувальну систему переривчастої дії, що забезпечує нормальне дихання тварин і виключає можливе попадання великих доз препаратів у ди­хальні органи тварин.

Слідкуйте, щоб термін обприскування тварин розчинами й емульсіями акарицидів не перевищував указаний в інструкціях для цих видів робіт.

3.1.21. Під час купання овець у механізованих ваннах, купальних установках і душових камерах дотримуйтеся таких заходів безпеки:

– взуйте гумові чоботи, одягніть фартух бавовняний з кислотостійким просочуванням, респіратор РУ-60М із коробкою марки “В”, рукавиці (рукавички) гумові;

– під час подавання овець у ванну не допускайте їх групового скидання у дезінфекційний розчин;

– слідкуйте, щоб тривалість повного занурення овець у розчин, емульсію, суспензію ванни не перевищувала 1–2 с, час перебування тварин у ванні – не більше 1 хв., у душових камерах – не більше 3 хв.;

– слідкуйте, щоб при обробці тварин акарицидні розчини не потрапляли за межі ванни або душової камери.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 301 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.279 с)...