Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Статична виробнича електрика, методи боротьби



«Статична електрика» означає сукупність явищ, пов'язаних з виникненням, збереженням і розрядом вільного електричного заряду на поверхні й в об'ємі діелектриків і напівпровідників.

Електризація матеріалів часто перешкоджає нормальному ходу технологічних процесів виробництва, а також створює додаткову пожежну небезпеку.

У ряді випадків статична електризація тіла людини й потім наступний розряд з людини можуть викликати болючі й нервові відчуття й бути причиною мимовільного різкого руху в результаті якого людина може одержати травму (падіння, забиті місця й т.д.).

Заходи боротьби з статичною електризацією.

· Заземлення металевих частин виробничого обладнання;

· Збільшення поверхневої й об'ємної провідності діелектриків;

· Запобігання нагромадження значних статичних зарядів шляхом установки в зоні електрозахисту спеціальних нейтралізаторів.

3. Захист від дії шумів звукоізоляцією.

Захист від шуму звукоізоляцією використовується для зниження рівнів звукового тиску зумовлених прямою звуковою хвилею, що проникає у приміщення зовні, із суміжних приміщень, розповсюджується від працюючого обладнання, що встановлене у самому приміщенні.

Спочатку вибирається тип звукоізоляції:

· від зовнішнього шуму

· від внутрішнього шуму.

Потім здійснюється вибір матеріалу звукоізолюючих конструкцій (звукоізолююча здатності матеріалу не менша ніж необхідне зниження рівнів звукового тиску ).

Спроектована конструкція в цілому може мати звукоізолюючу здатність нижчу за характеристики вихідних матеріалів. Необхідно визначити рівні звукових тисків в октавних смугах частот:

,

де: - рівень звукового тиску за звукоізолюючим огородженням, дБ;

- площа і-го огороджуючого елементу, м2;

- сумарний рівень звукового тиску джерел шуму, дБ;

- звукоізоляція і-го огороджуючого елементу, дБ;

- ревербераційний коефіцієнт звукопоглинання поверхні і-го огороджую чого елементу.

Отримане значення не повинно перевищувати .


Білет №26

1. Вибір світильників за умовами оточуючого середовища

При виборі світильників за умовами середовища приміщень необхідно дотримуватись певних рекомендацій.

Для освітлення приміщень з нормальними умовами середовища (сухі опалювані приміщення без виділення горючих газів, пари та пилу, а також струмопровідного пилу) можуть використовуватися світильники у відкритому та перекритому пилезахищеному виконанні.

У вологих та сирих приміщеннях повинні використовуватися світильники у відповідному водозахищеному виконанні.

У особливо сирих приміщеннях та приміщеннях з хімічно активним середовищем застосовуються світильники у герметичному виконанні.

У приміщеннях з пилом повинні використовуватися світильники у пилозахищеному виконанні.

У пожежнонебезпечних зонах та приміщеннях, де пил може утворювати вибухонебезпечні концентрації тільки під час аварії, застосовуються світильники з люмінесцентними лампами у повністю або частково пилозахищеному чи пилонепроникному виконанні.

У вибухонебезпечних зонах з виділенням вибухонебезпечних газів та пари дозволяється використання світильників тільки у вибухонепроникному виконанні.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 429 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...