Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ОП жінок. ОП неповнолітніх



Конституція України закріпила рівність прав чоловіків і жінок. Відповідно до ст.. 174 КЗпП забороняється застосування праці жінок на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, на підземних роботах, обмеження праці жінок у нічні години.

Забороняється залучати жінок для піднімання вантажу, маса якого перевищує встановлені для жінки норми.

Міністерством охорони здоров’я України 10.12.1993р. видано наказ №241, яким встановлено граничні норми підіймання і переміщення важких речей жінками:

· Підіймання і переміщення вантажів при чергування з іншою роботою (до 2-х разів на годину) – 10 кг;

· Підіймання і переміщення вантажів постійно протягом однієї зміни до 7 кг.

Сумарна вага вантажу, який переміщається протягом години робочої зміни, не повинна перевищувати: - з робочої поверхні – 350 кг, з підлоги – 175 кг.

Залучення жінок до робіт у нічні години обмежується згідно із ст.. 175 КЗпП. Жінкам надаються відпустки по вагітності і пологах тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 – після.

Згідно ст.. 181 КЗпП надається часткова оплачувана відпустка до трьох років і додаткова неоплачувана відпустка по догляду за дитиною до 6-ти років без оплати. Час по відпустках зараховується в безперервний стаж.

Відповідно до ст.. 19 ЗУ «Про відпустки», жінці, яка працює і має двох і більше дітей віком до 15р або дитину інваліда, за її бажанням надається додаткова оплачувана відпустка тривалістю 5 календарних днів без урахування вихідних.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 825 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...