Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. 1. Основною метою організації обліку власного капіталу є підтримка системи фінансового менеджменту в рішеннях щодо його збереження та забезпечення ефективного



1. Основною метою організації обліку власного капіталу є підтримка системи фінансового менеджменту в рішеннях щодо його збереження та забезпечення ефективного контролю за формуванням джерел коштів.

2. Організація обліку власного капіталу – це процес безупинного, цілеспрямованого вибору і застосування найбільш раціональних засобів і технологічних прийомів збору та обробки облікової інформації й упорядкування звітності про наявність, формування і використання фондів, резервів і фінансових результатів.

3. Стосовно організації обліку власного капіталу в наказі про облікову політику слід відобразити: склад нормативного забезпечення; номенклатуру робочих бухгалтерських рахунків; порядок збільшення статутного капіталу; порядок утворення та використання резервного капіталу; склад і порядок утворення й використання фондів спеціального призначення; встановлення порядку визначення складу учасників; порядок створення забезпечення зобов’язань.

Контрольні питання

1. Назвіть структурні складові власного капіталу підприємства.

2. Визначить етапи організації обліку власного капіталу.

3. Сформулюйте перелік облікових номенклатур власного капіталу.

4. Які питання організації обліку власного капіталу повинні висвітлюватися в наказі про облікову політику підприємства.

5. Визначте зв’язок між організаційно-правовою формою підприємства та формуванням власного капіталу.





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 261 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...