Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Англійський сервіс



(обслуговування з приставного столика)

При такому виді обслуговування страви встановлюють ще на кухні тільки на лотки. Як для одного відвідувача, так і для групи (в тому випадку, якщо замовляється більше однієї страви на стіл).

Перед тим, як розкласти їжу по тарілкам, лоток показують відвідувачу (або відповідно відвідувачам).

Спочатку страву завжди виставляють на сервіровочний стіл.

Далі офіціант накладає їжу на тарілку гостя на приставному столику, потім подає її з правої сторони. Якщо необхідна добавка, офіціант використовує чистий посуд. При цьому міняється і столовий прибор. Перекладаючи страву на тарілки при цьому супова ложка знаходиться у офіціанта в правій руці, а велика виделка в лівій. На край тарілки не дозволяється укладати їжу (винятком являється спаржа), тому ще не можна утримати тарілку у рівновазі.

Розкладаючи гарнір необхідно слідкувати за створенням кольорової гами. Овочеві і м’ясні гарніри можна міняти місцями (якщо це передбачено планом). В цьому випадку слід звертати увагу на те, щоб всі тарілки виглядали однаково.

Соуси із кухні подаються в соусниках у слідуючих видах:

- соусного асорті (коли смажене м’ясо рожевого кольору);

- тонких соусів, які використовуються тоді, коли м’ясо тонко нарізане. Разом з гарніром не подаються;

- соусів з м’ясом, наприклад, запечених.

Якщо страва займає та тарілці більше 2/3 місця, то частину м’яса перекладають на спиртовку плитку для підігріву. Вона подається або пізніше або кладеться на свіжу підогріту тарілку. Столові прибори повинні знаходитись на столі ще ло подавання страв.

В разі виключення пусті тарілки дозволяється виставляти лівою рукою, а наповнені – правої сторони (обмін тарілок звичайно проходить на банкетах державного значення). Прибирання і установка тарілок при підтриманні їх зверху з правої сторони – другий можливий варіант.

При такому способі можна здійснювати транспортування, деталювання страв, їх заправку, і розробку на очах у відвідувачів. Використовують возики для перевезення м’яса і закусок із буфету.

Паралельно з терміном “англійський сервіс” вживається термін “gueriton”. Продукти накладаються на сервіровочне блюдо, яке ставиться на столик з колесами. Гість сам вибирає порцію і офіціант починає оформлювати страву у нього на очах.

Питання для самоконтролю

1. Розкрийте поняття етикет?

2. Поясніть, які види обслуговування використовують для іноземних туристів?

3. Який вид сервісу дає можливість обслуговувати відвідувачів за допомогою підсобного столика?

4. Дайте характеристику французькому сервісу обслуговування?

5. Назвіть недоліки і переваги американського виду сервісу?

6. Чи відрізняється німецький вид сервісу і російського?






Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1096 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...