Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Навчальний посібник призначений для студентів другого курсу фізичних та фізико-технічних факультетів



Навчальний посібник призначений для студентів другого курсу фізичних та фізико-технічних факультетів, які вивчали англійську мову у школі та продовжують вивчати її у вищому навчальному закладі.

Мета посібника – розвинути у студентів навички читання та розуміння оригінальної літератури англійською мовою, письма, реферування й усного мовлення в об’ємі, який передбачає навчальна програма.

Навчальний посібник розрахований на 70 годин аудиторного часу та 30–35 годин самостійної роботи.

Всі наукові тексти було запозичено з оригінальної англійської та американської літератури й незначною мірою адаптовано. Тематика цих текстів відбиралась з урахуванням рівня знань, які студенти одержали у середній школі.

Навчальний посібник складається із трьох блоків, які можна використовувати як окремо, так і разом, що дозволить комбінувати види мовленнєвої діяльності. Перший блок представлений сімома уроками. Структура кожного уроку включає в себе граматичні правила (представлені у вигляді таблиць) і вправи для їх закріплення, передтекстові, текстові та післятекстові вправи. Якщо передтекстові вправи (мовні та мовленнєві) підводять студента до розуміння текстової інформації, то післятекстові вправи виконують такі функції: опанування лексико-граматичного матеріалу, застосування його в усному та письмовому мовленні та контроль навичок і вмінь читання й усного мовлення.

Друга частина направлена на розвиток навичок, які знадобляться майбутньому спеціалісту у професійній діальності, як-то написання резюме, ділової кореспонденції, анотацій і тез наукових робіт. Велика увага приділяється усному мовленню, зокрема на проходженя співбесіди під час влаштування на роботу.

Частина «Additional Reading» являє собою збірку оригінальних текстів за темами: «Прикладна фізика», «Фізика плазми», «Ядерна фізика», «Медична фізика» і може використовуватись як додаткові тексти для аналітичного читання і реферування.

Окремо у трьох додатках подані матеріали, які сприяють швидкому засвоєнню граматичного і лексичного матеріалу для роботи зі спеціальною літературою.

Під час роботи з навчальним посібником автори рекомендують проводити як індивідуальні, так і парні та групові види роботи, що сприяють розширенню мовленнєвого середовища, а також розвитку усного мовлення.






Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 204 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...