Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Послідовність виконання роботи. 1. Побудувати засобами Electronic Workbench електричне коло, відповідно до свого варіанту



1. Побудувати засобами Electronic Workbench електричне коло, відповідно до свого варіанту. Як приклад, на рис. 1 наведене електричне коло одного з варіантів.

2. Задати значення параметрів елементів кола, обчислені у пункті 2 розрахункової частини.

3. Запустити процес моделювання, натиснувши на кнопку І/О у верхньому правому куті екрану.

4. За допомогою осцилографа зняти графіки струму у колі та напруг на вході кола, а також на резистивному, індуктивному, ємнісному елементах. Отримані осцилограми включити до протоколу лабораторної роботи.

5. Користуючись візирними лініями зняти з отриманих осцилограм миттєві значення струму в індуктивності і напруги на ємності у моменти часу 0, t m, 2t m, 3t m, 4t m, 5t m і записати їх у відповідні клітинки табл. 1.

6. Порівняти розрахункові і експериментальні результати і зробити висновки.

Рис.1

На рис. 1 показані:

Функціональний генератор, призначений для генерування послідовності імпульсів синусоїдної, трикутної і прямокутної форми;

Осцилограф, призначений для відображення графіків величин;

R1 — резистор;

L1 — індуктивний елемент;

С1 — конденсатор;

V_V1, V_V2, V_V3, V_V4 — керовані напругою джерела напруги;

I_V1 — кероване струмом джерело напруги;

SW1, SW2, SW3 — комутатори (ключі).

При роботі з осцилографом дотримуватися таких рекомендацій:

· Масштаб за часом (Time base) встановити такий, щоб на екрані осцилографа розміщувалося 1,5…2 періоди коливань.

· Запуск осцилографа (Triger) встановити від зовнішнього сигналу (Ext), наростанням імпульсу з нулевим (0,0) рівнем запуску (Level).

· Масштаб напруг у каналі А (Chanel A) і у каналі В (Chanel В) встановити такий, щоб подвійна амплітуда коливань становила не менше 3/4 екрану.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 198 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...