Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. «Релігієзнавство» грає значну роль у трансформації вищої школи, створені її сучасної системи підготовки бакалаврів



«Релігієзнавство» грає значну роль у трансформації вищої школи, створені її сучасної системи підготовки бакалаврів. Спеціаліст сьогодні – це освітньо-професійна кваліфікація, яка передбачає крім професійної підготовки містку систему знань. У тому числі і знань загально-гуманітарних, які дають можливість розширення світогляду та наукового базису.

Релігієзнавство як комплексна та відносно самостійна галузь знання бере початок з XIX сторіччя, незважаючи на те, що відповідні знання накопичувалися протягом століть. Воно складалося на межі загальної та соціальної філософії, історії філософії, соціології, антропології, психології, лінгвістики, мистецтвознавства, етнології, археології та інших наук. Релігієзнавство вивчає закономірності виникнення, розвитку та функціонування релігії, її склад та компоненти, феномен релігії в історії суспільства, взаємозв'язок та взаємодію релігії та інших галузей культури, а також звертається до філософсько-світоглядних питань про людину, світ та суспільство. Одночасно релігієзнавство спирається на досягнення сучасної науково-технічної думки.

Викладання і засвоєння релігієзнавства є важливим внеском у гуманітаризацію освіти. Воно сприяє оволодінню досягненнями світової та вітчизняної культури, допомагає студентській молоді самовизначитись у світоглядних питаннях, формує духовні інтереси, ціннісну орієнтацію.

Релігієзнавство - важливе для професійної підготовки студентів, які готуються до наукової та професійної діяльності.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 187 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...