Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Під час підготовки до заняття курсанти повинні засвоїти визначення поняття та основні завдання взаємодії в розслідуванні ДТП



Під час підготовки до заняття курсанти повинні засвоїти визначення поняття та основні завдання взаємодії в розслідуванні ДТП. Крім того, необхідно розкрити зміст основних форм взаємодії: процесуальної та непроцесуальної, проаналізувати сутність принципів взаємодії: дотримання законності, дотримання підслідності, керівної і організуючої ролі слідчого, цілеспрямованості, плановості і динамічності взаємодії.

У другому питанні розглядається організація взаємодії між оперуповноваженими карного розшуку, співробітниками ДАІ та слідчим у складі слідчо-оперативних груп на огляді місця події та спеціально створених СОГ з розслідування конкретних резонансних ДТП. Необхідно висвітлити питання взаємодії оперативних підрозділів та слідчого по розшуку обвинувачених що приховуються, а також заходів, спрямованих на встановлення очевидців, пошук речових доказів або встановлення транспортних засобів, які зникли з місця ДТП.

У третьому питанні слід визначити характер взаємодії слідчого та спеціаліста, насамперед, під час огляду місця ДТП. Крім того, доцільно проаналізувати взаємодію між слідчим та спеціалістом під час проведення інших слідчих дій. При цьому розкривається значення пропозицій та оцінок фахівця для розслідування ДТП.

У четвертому питанні необхідно висвітлити роль керівництва ОВС та прокуратури у координації та організації розслідування ДТП. Особливу увагу доцільно приділити роботі начальника слідчого відділу як безпосереднього керівника, в обов’язки якого входить налагодження ефективної взаємодії

між слідчим та іншими підрозділами.

Прокурор відповідно до своїх повноважень має право сам давати доручення оперативним співробітникам, визначати інші форми взаємодії слідчого з ними, контролювати дотримання компетенції кожним із суб'єктів взаємодії.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 151 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...