Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. З першого курсанти повинні з’ясувати роль використання спеціальних знань під час розслідування ДТП



З першого курсанти повинні з’ясувати роль використання спеціальних знань під час розслідування ДТП. Розглянути форми участі спеціаліста та експерта в проведенні окремих слідчих дій, значення висновків окремих експертиз для встановлення істини по справі.

У другому питанні слід розглянути значення судово-медичної експертизи для встановлення механізму ДТП; визначити компетенцію судово-медичного експерта під час розслідування дорожньо-транспортих подій, надати приблизний перелік питань, які підлягають вирішенню судово-медичною експертизою.

У третьому питанні необхідно з’ясувати випадки призначення трасо логічної та транспортно-трасологічної експертизи під час розслідування ДТП.

Слід визначити об’єкти, основні завдання, а також перелік типових питань, вирішуваних під час провадження трасологічної експертизи за слідами транспортних засобів.

Четверте питання присвячене випадкам, коли необхідне призначення судово-біологічної експертизи об'єктів рослинного і тваринного походження,

що виявлені на транспортному засобі, на потерпілому або на інших об’єктах місця ДТП. Необхідно розглянути об’єкти експертизи, приблизний перелік питань, що нею вирішуються.

У п’ятому питанні висвітлюється значення судово-ґрунтознавчої експертизи для встановлення місця зіткнення транспортних засобів, а також під час розшуку транспортного засобу, що зник з місця події. Необхідно розглянути способи та послідовність відібрання зразків ґрунту з транспортного засобу та інших об’єктів на місці ДТП.

У шостому питанні з’ясовуються основні види експертизматеріалів, речовин і виробів, до яких належать: експертиза скла і виробів з нього; експертиза полімерних матеріалів, пластмас і виробів із них; експертиза

нафтопродуктів і паливно-мастильних матеріалів; експертиза волоконних матеріалів і виробів з них. Необхідно розглянути основні завдання даних експертиз та перелік питань, які вони вирішують.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 205 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...