Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. 1) ТОВ "Чара" (резидент України) на підставі договору консигнації, здійснювала продаж на території України товарів виробництва Фірми



1) ТОВ "Чара" (резидент України) на підставі договору консигнації, здійснювала продаж на території України товарів виробництва Фірми "Моби" (резидент Росії). У договорі було визначено, що кошти, отриманні ТОВ “Чара” за реалізовану продукцію перераховуються Фірмі "Моби" на її письмову вимогу. На кошти на рахунках ТОВ "Моби" на підставі постанови державного виконавця було накладено арешт. ТОВ "Моби" подало скаргу до Господарського суду на дії виконавця і вимагає зазначену постанову скасувати. Свої вимоги ТОВ "Чара" обґрунтовувало тим, що кошти, на які було накладено арешт, не перебувають у її власності, оскільки отриманні на підставі договору консигнації.

1. Дайте правову характеристику зазначеній ситуації?

2. Чи обґрунтовані вимоги ТОВ "Чара"?

3. Що необхідно було передбачити у договорі консигнації для того, щоб обґрунтованість вимог ТОВ "Чара" не викликала сумнів?

4. Складіть обґрунтування вимог ТОВ "Чара" і дій державного виконавця?

2)ТОВ„Нубук” (резидент України) уклала з Компанією "Лайза" (резидент Вірменії) договір на поставку виробничого обладнання. Відповідно до укладеного договору ТОВ„Нубук” додатково зобов'язалося провести всі необхідні роботи по введенню його в експлуатацію. Для проведення зазначених робіт ТОВ "Нубук" уклало договір з підрядною фірмою ТОВ "Карат" (резидент України).

1. Проведіть правовий аналіз договірних відносин?

2. Дайте правову класифікацію зазначених договорів?

3. Які договори треба укласти для того щоб правовідносини між ООО "Нубук" і Компанією "Лайза" класифікувалися не купівлею-продажем?

Теми рефератів:

1. Система міжнародних нормативних актів, що регулюють відносини в зовнішньоекономічної діяльності.

2. Правове положення суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

3. Зміст та види зовнішньоекономічного договору.

4. Відповідальність за порушення законодавства про зовнішньоекономічну діяльність.

Рекомендовані нормативні акти:

1, 2, 19, 24, 35

Рекомендована література:

10, 17, 34, 90, 97, 98, 100, 101, 103, 116, 117





Дата публикования: 2014-12-30; Прочитано: 176 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...