Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сучасний рівень розвитку операційних систем



Прогрес у підвищенні швидкодії комп'ютерів і збільшення сфери їх -застосування призвели до революції у проектуванні операційних систем Серед них у галузі виробництва можна виділити такі.

Система автоматизованого проектування дає змогу розробникові продукції виконувати роботу, яку раніше доводилося здійснювати вручну: працюючи з терміналом комп'ютера й створювати необхідну документацію щодо проекту.

Автоматизована система управління виробництвом- це низка технологій, які дають змогу керувати н контролювати роботу устатку­вання за допомогою комп'ютера. Ця технологія просунулась на крок уперед від звичайної автоматизації переважно за рахунок забезпечення гнучкості операційного процесу.

Загальною рисою нових технологій «те, що вони підвищують гнучкість виробництва.Операційні процеси, в яких об'єднані усі зазначені вище технології, називаються «гнучкими виробничими системами». їхні технічні можливості н конкурентні переваги, зокрема. високий ступінь автоматизації без шкоди гнучкості, першими визнали японці.

Поєднання названих вище технологій у системі, що працює під управлінням інтегрованої інформаційної керуючої системи, називається «інтегрованою автоматизованою системою управління виробництвом» (ІАСУВ) і є найвищим досягненням сучасного НТП у сфері операційних систем. Це сервер, до якого під’єднані щонайменше три комп'ютери, які охоплюють різні стадії технологічного процесу.

Вище розглядалися засновані на використанні комп'ютерів техно­логії, що застосовуються в операційних системах, орієнтованих на виробництво товарів. Якщо ж аналізувати рівень автоматизації опера­ційних систем у невиробничій сфері, то слід пам'ятати, що за умов, коли споживач вважає особистий контакт із продавцем важливим елементом обслуговування, повна автоматизація неприйнятна





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 1394 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...