Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцінка несучої здатності покриття аеродрому методом ІКАО



З 1938 р. Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО) в практику експлуатації аеродромів введений новий метод представлення даних про повітряні судна (ПС) і міцність аеродромних покриттів, що отримав назву «ACN-PCN» (Aircraft Classification Number – Pavement Classification Number). ACN і PCN – набори кодів, що характеризують відповідну дію опори на покриття і несучу здатність останнього.

Суть методу полягає в зіставленні чисельних значень класифікаційного числа покриття (PCN), що характеризує несучу здатність покриття без обмеження інтенсивності руху і класифікаційного числа повітряного судна (ACN), що характеризує дію повітряного судна на штучне покриття, для встановленої стандартної міцності грунтової основи.

Існує три способи експлуатації повітряних суден для конкретного аеродрому:

1) Без обмежень в експлуатації, коли PCN > CAN;

2) З обмеженням кількості злетів і посадок;

3) З обмеженням за масою літака.

Навести способи експлуатації, коли повітряних суден і розрахувати для кожного літака його можливість експлуатації на аеродромі за кожним із способів.

Існуюче покриття аеродрому PCN 65/F/C/X/T.

Для цього типу покриття ACN для повітряних суден складе:

Для В 747-Р: ACN = 52.

Для Ил-62М: ACN = 67.

Для Ту-134: ACN = 16.

Для Як-42: ACN = 20.

Для Ан-12: ACN = 21.

Висновок: На аеродромі з нежорстким покриттям PCN 65/F/C/X/T без обмежень в експлуатації можуть використовуватись такі літаки: Ту-134, Як-42, Ан-12,В 747-Р.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 317 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...