Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Другий спосіб



Вхідний сигнал перетворюється зовнішнім або внутрішнім компаратором в прямокутні імпульси з рівнями ТТЛ, які поступають на вхід мікроконтролера для їх подальшого рахунку. Восьмирозрядні регістри переддільника, таймера TMR0 і двох лічильників переривання по переповнюванню TMR0 підраховують ці імпульси. Вимірювальний інтервал задає таймер TMR1.

Інформація в регістрах таймера TMR0 і лічильників доступна для читання, а ось вміст високочастотного (до 90 Мгц) регістра його переддільника недоступний. Тому для вилучення інформації, що зберігається в нім, застосований спосіб, який став вже класичним, дорахунку імпульсів до переповнювання переддільника. Після зупинки рахунку значення TMR0 зберігається в цифровому компараторі. Число поданих на вхід переддільника імпульсів підраховується, і після кожного імпульсу порівнюються поточне і збережене значення TMR0. При зміні поточного значення TMR0 подача імпульсів на переддільник припиняється. Накопичене в молодшому регістрі число, перетворене в доповнювальний код, і буде тим числом, яке було в переддільнику. Двійковий код на виходах чотирьох восьмирозрядних регістрів перетворюється в двійково-десятковий, а потім в код для управління семиелементними індикаторами.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...