Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Молодіжна політика



Сучасна українська молодь кинута державою напризволяще і стала жертвою старанно насаджуваних і культивованих збочень: наркоманії, алкоголізму, розпусти, гомосексуалізму, насильства, бездуховності, денаціоналізації, аполітичності тощо. Антиукраїнська влада вербує собі з молодих українців слухняних слуг, неукраїнський політикум – бездумний електорат, космополітичний бізнес – невибагливих наймитів, кримінал – сліпих виконавців, а зарубіжний капітал – безправних і дешевих рабів. Решта не має навіть такої перспективи, тому приречена спиватися, деморалізуватися і вироджуватися, перетворюючись у безлику і безпорадну біомасу, яку легко тримати в покорі.

Так, за задумом антиукраїнських внутрішніх і зовнішніх сил, українська нація має втратити спочатку молодь, а потім – і своє майбутнє.

Невідкладним вважаємо:

  1. Синтезувати виховні впливи сім’ї, Церкви, освітніх закладів та суспільства, базовані на принципах етнопедагогіки, національних традицій, етики та моралі.
  2. Створити і впровадити в життя комплексну і всеохопну державну програму національно-патріотичного і релігійного виховання молоді – через дошкільні та навчальні заклади, осередки культури та відпочинку, ЗМІ (передусім телебачення).
  3. Сприяти самореалізації молоді через залучення її до активної участі в суспільних та державотворчих процесах.
  4. Забезпечити молодому поколінню право на безплатну середню та вищу освіту.
  5. Кожна молода людина після закінчення навчання у середній та вищій школі, крім здобутої освіти, повинна вільно володіти хоча б однією іноземною мовою, уміти працювати на комп’ютері та мати посвідчення водія. Без цього мінімуму її вживання у сучасний світ, зокрема працевлаштування, буде проблематичним.
  6. Жодна молода людина після завершення навчання не може залишитися без опіки і допомоги держави.
  7. Законодавчо заохотити приватних підприємців до працевлаштування випускників середніх та вищих шкіл.
  8. Після закінчення військової служби демобілізовані мають право або без вступних іспитів вступити в обраний ними навчальний заклад (середній спеціальний чи вищий) – навіть якщо навчальний рік уже розпочався, або, якщо сам не зумів знайти собі роботу, у місячний термін бути працевлаштований місцевою владою – за власною заявою та поданням військкомату.
  9. Збільшити державне кредитування молодіжного будівництва, надавати матеріальну допомогу молодим сім’ям.
  10. Завершити комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів, передусім сільських.
  11. Ввести у старших класах шкіл і на молодших курсах вищих навчальних закладів заняття з автосправи.
  12. Сприяти розвитку громадських патріотичних організацій, що займаються національним вихованням молоді.
  13. Створювати належні умови і широко культивувати в молодіжному середовищі зайняття спортом та фізичною культурою.
  14. Пропагувати серед молодого покоління здоровий спосіб життя.
  15. Забезпечити державну цільову допомогу обдарованій молоді.




Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 215 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...