Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Д 1.1. Як увійти в Середовище проектування Visual Basic 6



Система проектування (програмування) Windows-додатків Visual Basic 6 — це теж Windows-додаток. Але цей додаток значно складніший тих проектів, які Ви будете створювати з його допомогою.

Система проектування Visual Basic 6 була розроблена великою групою програмістів високого класу — співробітниками фірми Microsoft. Ця система містить безліч можливостей, що (якщо добре їх освоїти) дозволять зробити реальністю Ваші найсміливіші фантазії — змусять працювати вигадані Вами хитромудрі алгоритми!

Допустимо, що на Вашому комп'ютері вже встановлена система Visual Basic 6 (Ви самі чи хтось до Вас зробив це за допомогою установочного компакт-диску).

Ви можете змусити працювати систему проектування різними способами:

1. B тому випадку, коли піктограма Visual Basic 6.0 знаходиться на Вашому робочому столі, досить двічі клацнути її лівою клавішею миші.(Тобто на робочому столі Вашої операційної системи існує відповідний ярлик)

2. B іншому випадку, у меню Windows Пуск можна відкрити підменю Програми, у ньому вибрати групу програм Microsoft Visual Basic 6.0, а в ній — пункт (програму) Microsoft Visual Basic 6.0.

3. Можна також за допомогою Провідника Windows знайти папку з файлом Vb6.exe і запустити його.

У кожному з перерахованих випадків на екрані Вашого монітора повинна з'явитися Головна панель проекту Visual Basic 6, поверх якої буде знаходитися вікно New Project — Новий проект (мал. Д1.1).

Мал. Д1.1. Верхня частина вікна з запрошенням до роботи над новим проектом Visual Basic

Дане вікно має три закладки (сторінки) — New, Existing і Recent. Розглянемо використання цих закладок одну за одною.

СТВОРЕННЯ НОВОГО ПРОЕКТУ (ЗАКЛАДКА NEW)

Вибравши виділену на малюнку піктограму Standard EXE, Ви одержуєте можливість потрапити в середовище проектування Visual Basic стандартним способом. Це найпростіший варіант початку роботи — він призначений для розробників. Для вивчення середовища проектування Visual Basic 6 (чи 5) цей варіант є найбільш прийнятним.

Двічі клацніть мишею піктограму StandardEXE, — і на екрані з'явиться Головна панель проекту (мал. Д1.2).

Мал. Д1.2. Вид Головної панелі проекту Visual Basic 6 після вибору закладки New на панелі New Project

До докладного розгляду Головної панелі ми приступимо трохи пізніше, а зараз розповімо, як треба поступати, якщо Ви хочете не створювати новий проект, а відкрити вже існуючий. Для цього Ви можете вибрати одну зі сторінок, що залишилися, (закладок) - Existing чи Recent.

ВІДКРИТТЯ ІСНУЮЧОГО ЧИ НЕДАВНО СТВОРЕНОГО ПРОЕКТУ
(СТОРІНКИ EXISTING (Буквально: існуючий (англ.).) І RECENT (Буквально: недавній, свіжий (англ.).))

Звертання до цих сторінок (закладок) викликає появу вікон, показаних на мал. Д1.3 і Д1.4.

Використання закладки Existing дозволяє переглянути всю безліч файлів із проектами Visual Basic, що знаходяться в поточному каталозі (папці), і вибрати цікавлячий Вас файл. (Зверніть увагу на те, що Ви маєте можливість переглянути й інші папки Вашого комп'ютера.)

Мал. Д1.3. Закладка Existing — відкриття файлу існуючого проекту
Мал. Д1.4. Закладка Recent— відкриття файлу недавно створеного проекту

Використання закладки Recent дозволяє побачити насамперед ті файли проектів, над якими йшла робота недавно — першим у списку стоїть файл проекту, над яким Ви (чи хтось інший на Вашому комп'ютері) працювали перед даним сеансом роботи. Другий у списку — передуючий йому проект і т.д. Це дуже зручно, тому що робота над одним проектом іноді затягується на кілька днів.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 402 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...