Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура відділу внутрішнього аудиту



“Положення про організацію внутрішнього аудиту в комерційних банках України”, затверджене Постановою НБУ від 20 березня 1998р. №114 (п. 3.4.), наголошує на тому, що відділ внутрішнього аудиту банку повинен мати достатньо ресурсів для ефективного досягнення поставлених цілей.

Для того, щоб успішно виконувати свої обов’язки, та дотримуватись Постанови НБУ № 114, відділ внутрішнього аудиту повинен мати чотири посадових рівня:

6. Начальник відділу внутрішнього аудиту

7. Керівник групи аудиторів або регіонального відділу внутрішнього аудиту

8. Аудитор

9. Помічник аудитора

Роль та обов’язки службовців кожного посадового рівня наводиться у розділі С10 даного Посібника – “Критерії професійної компетентності персоналу відділу внутрішнього аудиту”. Крім цього, у відділі внутрішнього аудиту може бути посада секретаря та адміністратора.

3. Процес загального планування роботи відділу внутрішнього аудиту.

Служба внутрішнього аудиту встановлює пріоритети в процесі складання бюджету. Цей процес складається з двох етапів:

а) розподілити ресурси відділу на проведення аудиторських перевірок та виконання інших завдань, наприклад, проведення навчань та керівництво роботою відділу;

б) розподілити бюджет, виділений на аудиторську діяльність, на проведення аудиторських перевірок конкретних сфер діяльності банку. Цей аспект розглядається у п. Б01 даного Посібника – “Річний план аудиторських перевірок”.

Процес розподілу часу та витрат на проведення аудиторських протягом року включає:

92. визначення наявних ресурсів відділу;

93. визначення потенціальних сфер аудиторської перевірки;

94. здійснення оцінки ризиків діяльності банку згідно з п.6.1. Постанови НБУ №114, (більш повно це питання розглядається у пп.Б01, Б02 та Б03 даного Посібника);

95. визначення річного плану або циклічності проведення аудиторських перевірок з урахуванням результатів оцінки ризиків та достатності наявних ресурсів;

96. визначення пріоритетів відділу внутрішнього аудиту на поточний рік, включаючи потреби у навчанні;

97. підготовка офіційного річного плану проведення аудиторських перевірок та подання його для затвердження Голові Правління та Раді банку.

Кожного кварталу начальник відділу внутрішнього аудиту має надавати Голові Правління та Спостережній Раді річний план проведення аудиторських перевірок із внесеними змінами, який включає:

· висновки про результати проведених аудиторських перевірок та порівняння фактичних витрат з запланованими;

· зміни у розподілі бюджетних коштів;

· пояснення значних фактичних або запропонованих відхилень від виділеного бюджету.






Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...