Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склад неприбуткових установ і організацій та характеристика організаційної будови їх фінансів



Податкова служба – це сукупність державних органів, які організують і контролюють надходження податків, податкових і окремих видів неподаткових платежів. В Україні функції податкової служби виконує Державна податкова адміністрація.

Вона включає три рівні:

Головну державну податкову адміністрацію – вища ланка:

-державні податкові адміністрації Автономної Республіки Крим, областей і міст з районним поділом – середня ланка;

-державні податкові інспекції районів (сільських і міських) та міст обласного підпорядкування – низова (базова) ланка.

Одним з головних завдань податкової адміністрації є організація податкової роботи. Податкова робота – це діяльність платників і податкової служби щодо внесення податків до бюджетів і контролювання за платежами.

ТЕМА 7. ФІНАНСИ НЕПРИБУТКОВИХ УСТАНОВ І ОРГАНІЗАЦІЙ

План теми:

Склад неприбуткових установ і організацій та характеристика організаційної будови їх фінансів

Фінанси професійних спілок

Фінанси політичних партій

Фінанси громадських організацій та об’єднань громадян

Фінанси доброчинних фондів

Склад неприбуткових установ і організацій та характеристика організаційної будови їх фінансів

До неприбуткових установ та організацій належать такі, метою яких не є отримання прибутків, і які організовують свою діяльність за рахунок коштів, отриманих переважно від членів організації та її прихильників на добровільних засадах. Зокрема такими організаціями є професійні спілки, політичні партії, різноманітні громадські об’єднання (рухи) та об’єднання громадян (спілки, товариства тощо), які діють на підставі Закону України “Про громадські об’єднання та об’єднання громадян”, а також різні фонди, в т.ч. доброчинні.

Головними організаціними ознаками перелічених організацій є добровільний характер участі в них як громадян, так і колективів підприємств, установ, організацій. Саме добровільність участі визначає головний аспект організації фінансів таких неприбуткових установ – їхні доходи формуються, переважно, за рахунок вступних і членських внесків, добровільних пожертв, спонсорської допомоги тощо. Витрати неприбуткових організацій формуються у відповідності до їх статуту. Організуванням та оперативним управлінням фінансовою діяльністю керує, як правило, ревізійна комісія, яка обирається вищим статутним органом (з’їздом, конференцією, зборами).





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...