Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз останніх досліджень та публікацій



1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Тарасенко. Т.В., Єлісєєва О.К., Юрченко К.А.

Когнітивна модель факторів впливу на якість освітніх послуг вищих навчальних закладів

Ключові слова: фактори впливу, освітні послуги, вищі навчальні заклади, когнітивна карта, якість, індикативні, фактичні ранги.

Постановка проблеми

Якісне оновлення українського суспільства, формування демократичного середовища вимагаєреконструкції всіх його соціальних інститутів. На перший план виходить потреба реформування інститутуосвіти, зокрема вищої школи, відповідно до потреб суспільства і освітніх тенденцій у сучасному світі.

Якість освіти є однією з найбільш актуальних проблем сучасної української вищої школи. Проблемаякості вищої освіти є багатомірною, що охоплює всі характеристики освітньої діяльності, визначаєтьсяфакторами різного порядку, пов’язаними з розв’язанням проблем від окремого вищого навчального закладу

до цілої держави і вимагає комплексного підходу до розв’язання та вироблення чіткого механізмумоніторингу як в якості освітнього простору в цілому, так і національної системи освіти, окремихнавчальних закладів.

Аналіз останніх досліджень та публікацій

Оскільки якість освіти є запорукою сталого розвитку України, то дослідження даної сфери є дуже важливим і вимагає глибоко та всестороннього аналізу даної проблеми. Серед дослідників, що активно займаються вирішенням проблеми підвищення якості освіти, можна виділити Карпюка О.А.,Верес О. М., Андрухова О. М., Чирун Л.Б, Ляпунову В.А.,Юрчук Л.М., В.І. Жованик та інші.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 1181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...