Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика проведення лабораторної роботи



При експериментальному визначенні КПО потрібно виконувати вимірювання освітленості всередині і ззовні приміщення одночасно при небі, закритому хмарами. Точку для вимірювання зовнішньої освітленості вибирають на відкритій ділянці земної поверхні, освітленій усім небосхилом.

При освітленості приміщення прямими сонячними променями ви­мірювання КПО проводити не потрібно.

Для визначення КПО в кількох точках приміщення, як правило, ко­ристуються базовою точкою, для якої КПО визначені значенням еб, %. Базову точку вибирають на лінії характерного розрізу приміщення. Місце цієї точки має бути добре освітлене природним світлом. За ба­зову точку приймають точку на відстані 1 м від світлових прорізів.

Виконують вимірювання освітленості в обраній точці і ззовні при­міщення. Обчислюють КПО базової точки:

де Еб — освітленість у цій точці; Ез — те саме ззовні приміщення.

Щоб визначити КПО будь-якої точки х приміщення, вимірюють одночасно освітленість у базовій Еб точці і в іншій вибраній точці Ех. Коефіцієнт природної освітленості будь-якої точки






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...