Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змістовий модуль 3. Аналіз фінансової ефективності діяльності підприємства



Тема 9. АНАЛІЗ ДІЛОВОЇ АКТИВНОСТІ

Ділова та ринкова активність, як індикатори динамічності розвитку підприємства, ефективності використання його потенціалу та інвестиційної привабливості. Завдання та джерела аналізу. Система показників ділової і ринкової активності, оцінка їх рівня та динаміки. Розробка рекомендацій підвищення рівня ділової і ринкової активності підприємства.

Тема 10. АНАЛІЗ ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ТА РЕНТАБЕЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

Значення, завдання, система показників та джерела аналізу фінансових результатів. Загальна оцінка формування чистого прибутку підприємства. Оцінка якості прибутку. Аналіз фінансових результатів за видами діяльності. Факторний аналіз валового прибутку, як основної складової операційного. Виявлення причин збитків діяльності підприємства та розробка заходів щодо їх скорочення. Оцінка функціонального зв’язку між витратами, обсягом продажу і прибутком (аналіз беззбитковості). Операційний важіль та його практичне застосування. Взаємозв’язок операційного та фінансового важеля. Аналіз розподілу прибутку та оптимізація пропорцій між його капіталізованою та споживаною частинами.

Аналіз показників і факторів рентабельності. Система показників рентабельності, оцінка їх рівня та динаміки. Факторний аналіз показників рентабельності. Факторне моделювання рентабельності власного капіталу фірми Дюпон. Розробка рекомендацій підвищення рівня прибутковості діяльності підприємства.

Тема 11. АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

Поняття і форми інвестиційної діяльності підприємства. Завдання аналізу. Аналіз формування коштів для фінансування інвестиційної діяльності. Обґрунтування і методи оцінки економічної ефективності реальних інвестиційних проектів. Аналіз якісних характеристик цінних паперів. Класифікація та суть ризиків інвестиційної діяльності. Аналіз формування збалансованого інвестиційного портфеля.

Тема 12. КОМПЛЕКСНЕ ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА

Значення, завдання і суб’єкти рейтингової оцінки фінансового стану. Складові етапи та сутність методики розрахунку комплексної рейтингової оцінки: вибір вихідної системи показників та критерії їх оцінки; забезпечення порівнянності оцінюваних параметрів; вибір алгоритмів розрахунку комплексних рейтингових оцінок.

4. Структура залікового кредиту дисципліни “Фінансовий аналіз”

денна і заочна форма навчання





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 256 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...