Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обґрунтування та вибір видів реклами



Стан КК «АВК» на ринку на даному етапі розвитку діяльності, в порівнянні з основними конкурентами, досить позитивний. Фірма займає лідируючі позиції на ринку кондитерських виробів на ряду з такими підприємствами як «АВК», «Конті», «Полтавакондитер», «Бісквіт–Шоколад», «Світоч» та «Крафт Фудз Україна».

«АВК» прагне постійно підтримувати імідж своєї компанії, розширювати свій асортимент та просувати на ринок нові товари.

Враховуючи прагнення компанії та у зв’язку із виходом на ринок нового продукту компанії «АВК» – пористого шоколаду у трьох класичних смаках: темний молочний, екстрачорний та білий, перед службою маркетингу були поставлені наступні цілі, досягнення яких планується на 1 рік:

1. Просування нового товару:

- повідомити цільову аудиторію про вихід у продаж нового продукту;

- створити позитивний імідж продукту;

- спонукати до купівлі нового товару.

2. Підтримка позитивного іміджу компанії.

Інструментом вирішення даної задачі обрано рекламування, що передбачає застосування таких видів реклами:

1. Реклама нового товару:

- рекламний ролик на телебаченні;

- друкована реклама в пресі;

- щитова реклама;

- реклама у громадському транспорті.

2. Іміджева реклама:

- друкована реклама в спеціалізованих виданнях;

- рекламний ролик на телебаченні.

Цільовою аудиторією рекламної кампанії є широке коло споживачів (діти, молодь, дорослі, люди похилого віку). По відношенню до товарів–новинок вони є суперноваторами, новаторами та помірними новаторами. Покупцями даного товару виступають люди, що надають перевагу якісним кондитерським виробам українського виробництва та цінують традиції, однак готові сприймати інновації в рецептурах.

Найефективнішою формоюреклами для плиткового шоколаду є реклама на телебаченні, так як споживачам необхідно візуально спостерігати продукт для виклику бажання щодо його купівлі.

Рекламний ролик пористого шоколаду «АВК»

Тривалість: 30 секунд.

Музика: спокійна, романтична.

Голос: чоловічий, молодий, мелодійний, низький, із рівномірним тоном.

Слоган: «АВК» – відчуй неповторний смак насолоди».

Сюжет рекламного ролика обертається навколо гарної молодої дівчини, яка насолоджується пористим шоколадом «АВК». Скуштувавши шоколад, вона закриває очі та підіймається у світ, який наповнений бульбашками. Дівчина кружляє серед бульбашок, підіймає їх руками та знаходиться у стані насолоди. Наприкінці звучить голос: «Поринь у світ бульбашок разом з «АВК». Далі: на фоні шовку кремового кольору зображено пористий шоколад «АВК» у трьох смаках: темний молочний, екстрачорний та білий та слоган: «Відчуй неповторний смак насолоди», що одночасно цитується вголос.

Іншими формами реклами, що будуть застосовані в даній рекламній кампанії (супроводжуючі рекламні звернення) виступатиме щитова реклама, друкована реклама та реклама у громадському транспорті, яка має чіткий асоціативний зв'язок з роликом на телебаченні.

Зображення рекламного звернення: пористий шоколад «АВК» у трьох смаках: темний молочний, екстрачорний та білий, яке планується на фоні трьох типів:

1. На фоні шовку кремового кольору (зображення розташовується по середині).

2. На фоні дівчини, яка кружляє серед бульбашок (зображення розташовується з лівого краю нижньої частини звернення, ближче до середини).

3. На фоні бульбашок (зображення розташовується по середині).

Слоганом рекламних звернень для пористого шоколаду «АВК» є: «Відчуй неповторний смак насолоди», що буде розташовуватися зліва від картинки. Ехо–фраза: «Поринь у світ бульбашок разом з «АВК», що буде знаходитися знизу рекламного звернення. Будь-яку іншу довідкову інформацію не доцільно розміщувати у рекламному зверненні, так як уся увага зосереджується саме на новому продукті.

План рекламної кампанії нового товару КК «АВК» наведено в табл. 3.1.

Таблиця 3.1

План рекламної кампанії пористого шоколаду «АВК»

Вид реклами Носії реклами Характеристика
1. Рекламний ролик на телебаченні. Телеканали «1+1», «Інтер», «Новий канал», «СТБ» та «М1». Використовуються лише емоційні мотиви: – мотив відкриття, що ґрунтується на таких якостях споживача, як допитливість, інтерес до новизни; – мотив любові, що створить навколо товару ніжну та романтичну атмосферу.
2. Друкована реклама в пресі. Журнали «Единственная», «Cosmopolitan», «Viva», «Mini», та «Отдохни». Підтримуючі рекламні звернення із сюжету рекламного ролику.
3. Щитова реклама. Рекламні щити у 24–х містах України: по 5 щитів у кожному місті та 10 щитів у Києві. Реклама у всіх обласних центрах України. Вона буде розміщуватися вздовж головних вулиць, що мають найбільшу інтенсивність руху.
4. Реклама у громадському транспорті. Вагони та ескалатори київського метрополітену. Рекламні повідомлення є аналогічними з друкованими та щитовими рекламами.

Разом із рекламою нового пористого шоколаду планується використання іміджевої реклами. Доцільно використати спеціалізовані видання та бізнес–журнали. Також відбудеться запуск рекламного ролику, що буде нагадувати споживачеві про компанію для підтримки позитивної думки про неї.

Іміджевий рекламний ролик «АВК»

Тривалість: 45 секунд.

Музика: спокійна, але інтригуючи та загадкова.

Голос: чоловічий, молодий, мелодійний, низький, із рівномірним тоном.

Слоган: «АВК» – створено для кожного та для всіх».

Сюжет іміджевої реклами представлено в табл. 3.2.

Таблиця 3.2

Сюжет імідж–реклами «АВК»

Відеоряд Текстовий супровід
Загальний план міста: верхівки будівель, дороги, по яким рухаються машини та велика кількість різноманітних людей, які кудись поспішають. «Світ наповнений різноманітними людьми, які не схожі один на одного.»
Шкільний клас. Перерва. Діти першого класу діляться один з одним цукерками «Шалена бджілка». «Вони раді новим знайомствам,»
Маленька вечірка вдома. Молодь весело спілкується. На столі лежать цукерки «Шипучка» різних смаків. Дехто розвертає цукерки. «які надалі переходять у дружбу,»
Романтичний вечір зі свічками. Молода пара посміхається один одному та насолоджується білим пористим шоколадом. «а можливо й у щось набагато більше.»
Велика кімната. День народження у молодої дівчини. Багато гостей. В кімнату заходить хлопець та дарує торт «Золотий ключик». «Вони у кожну радісну мить завжди разом,»
Фабрика «Авк». В той час, як робітники відкривають цукерки «Вечірній Київ», чоловік говорить по телефону зі своєю дружиною. «незалежно від того, де вони та з ким.»
Маленька затишна кухня. З столом сидить сім’я (мама, тато, маленький син та дочка). Вони п’ють чай. Мама достає печиво «До кави» зі смаком пряженого молока. Діти радіють. «Вони задоволені своїм життям»
Затишна маленька кімнатка сільського українського інтер’єру. Бабуся з дідусем відкривають шоколад «Чайка», а поруч лежить шоколад «Оленка». «й досі цінують старі традиції та звичаї.»
Знову загальний план міста: верхівки будівель, дороги, по яким рухаються машини та велика кількість різноманітних людей, які кудись поспішають. «Кожен з них має свій маленький унікальний світ, який необхідно наповнювати щасливими моментами.»
Фон кольору бордо. Зображено логотип компанії та слоган «Авк» – створено для кожного та для всіх». «Авк» – створено для кожного та для всіх.»

План іміджевої рекламної кампанії наведено в табл. 3.3.

Таблиця 3.3

План іміджевої рекламної кампанії КК «АВК»

Вид реклами Носії реклами Характеристика
1. Друкована реклама в спеціалізованих виданнях. Бізнес–журнали України «Комп&ньоН», «Товар лицом», «Статус» та «Бізнес». Непряма реклама шляхом написання статтей про діяльність компанії.
2. Рекламний ролик на телебаченні. Телеканали «1+1», «Інтер», «Новий канал», «СТБ» та «М1». Ролик передбачає створення та підтримку довіри з боку споживачів.

Реклама нового продукту та іміджева реклама «АВК» взаємодоповнюють одна одну, так як використання їх разом принесуть максимальні результати.

План графік по місяцях 2012 року представлено в табл. 3.4.

Таблиця 3.4

Календарний план–графік рекламної кампанії на 2012 рік

Вид реклами Місяць Реклама нового товару Іміджева реклама
Телебачення Журнали Щитова реклама Реклама у транспорті Телебачення Бізнес–журнали
Січень + +   + + +
Лютий + +   + + +
Березень + + +   + +
Квітень +   + +   +
Травень   +   + +  
Червень +   +     +
Липень   +   + +  
Серпень +   +     +
Вересень     + + +  
Жовтень + +       +
Листопад     +   +  
Грудень + +   +   +

У зв’язку із погодними умовами, в перші 2 місяці рекламної кампанії не доцільно буде використовувати зовнішню рекламу. План–графік складено таким чином, щоб усі види реклами перетиналися між собою та доповнювали одна одну.

Виходячи з того, що КК «АВК» має власний відділ з маркетингу та реклами, компанія самостійно планує і розробляє структуру та зміст рекламних звернень, які надалі будуть представлені на різних носіях.

Бюджет рекламної кампанії КК «АВК» включає витрати на рекламу таких видів:

1. Рекламний ролик на телебаченні. У табл. 3.5 наведено терміни розміщення, час та витрати на рекламу на відповідних телеканалах [25]. Прайс тарифів на розміщення рекламного ролика представлено у додатках 6, 7, 8, 9, 10 та 11. Розрахунки проводилися за формулою:

∑ Вартість за 30 сек. рекл. ролику у відповідний час*кількість днів у місяці (будні та вихідні окремо)*коеф.для розрахунку вартості роликів різного хронометражу

Таблиця 3.5

Вартість та період проведення реклами на телебаченні

Найменування телеканалу Періодичність та термін розміщення Вартість розміщення, грн.*
Рекламний ролик нового товару (30 сек.)
«Інтер» 99,7 % покриття території України З 01.01.11 по 31.01.11 з 01.02.11 по 28.02.11 Будні дні: 4 рази на день (8:00–8:10, 18:50–19:00, 20:20–20:30, 22:10–22:20). Субота: 5 разів на день (11:20–11:30, 14:10–14:20, 17:50–18:00, 19:50–20:00, 22:30–22:40). Неділя: 6 разів на день (12:10–12:20, 16:00–16:10, 17:50–18:00, 19:50–20:00, 20:40–20:50, 22:30–22:40). З 01.12.11 по 31.12.11 Будні дні: 2 рази на день (18:50–19:00, 20:20–20:30). Субота: 3 рази на день (14:10–14:20, 19:50–20:00, 22:30–22:40). Неділя: 4 рази на день (12:10–12:20, 16:00–16:10, 20:40–20:50, 22:30–22:40). 5 268 000  
«1+1» 95 % покриття території України З 01.01.11 по 31.01.11 з 01.02.11 по 28.02.11 Будні дні: 4 рази на день (8:15–8:30, 18:30–18:45, 20:30–20:45, 22:30–22:45). Вхідні дні: 6 разів на день (12:00–12:15, 16:30–16:45, 18:15–18:30, 20:00–20:15, 21:30–21:45, 23:00–23:15). З 01.12.11 по 31.12.11 Будні дні: 2 рази на день (18:30–18:45, 20:30–20:45). Вихідні дні: 3 рази на день (16:30–16:45, 21:30–21:45, 23:00–23:15). 5 269 050
«Новий канал» 96 % покриття території України З 01.01.11 по 31.01.11 Будні дні: 4 рази на день (7:50–8:00, 19:20–19:30, 20:30–20:40, 22:10–22:20). Вихідні дні: 6 разів на день (12:20–12:30, 16:10–16:20, 18:20–18:30, 20:30–20:40, 21:20–21:30, 23:00–23:10). З 01.10.11 по 31.10.11 Будні дні: 2 рази на день (19:20–19:30, 20:30–20:40). Вихідні дні: 3 рази на день (12:20–12:30, 18:20–18:30, 21:20–21:30). 1 326 700
«СТБ» 94 % покриття території України З 01.03.11 по 31.03.11 з 01.04.11 по 30.04.11 Будні дні: 4 рази на день (8:00–8:10, 18:50–19:00, 19:50–20:00, 21:10–21:20). Вихідні дні: 6 разів на день (11:20–11:30, 15:50–16:00, 18:30–18:40, 19:50–20:00, 21:00–21:10, 22:10–22:20). З 01.10.11 по 31.10.11 Будні дні: 2 рази на день (18:50–19:00, 21:10–21:20). Вихідні дні: 3 рази на день (15:50–16:00, 19:50–20:00, 22:10–22:20). 1 493 700
«М1» 70 % покриття території України З 01.03.11 по 31.03.11 з 01.04.11 по 30.04.11 Будні дні: 4 рази на день (8:30–8:45, 18:50–19:00, 20:00–20:05, 21:50–22:00). Вихідні дні: 6 разів на день (11:20–11:30, 16:00–16:05, 19:00–19:05, 21:00–21:10, 22:30–22:40, 23:20–23:30). З 01.06.11 по 30.06.11 з 01.08.11 по 31.08.11 Будні дні: 2 рази на день (20:00–20:05, 21:50–22:00). Вихідні дні: 3 рази на день (19:00–19:05, 21:00–21:10, 22:30–22:40). 40 650
Іміджевий рекламний ролик (45 сек.)
«Інтер» 99,7 % покриття території України З 01.01.11 по 31.01.11 з 01.05.11 по 31.05.11 з 01.11.11 по 30.11.11 Будні дні: 3 рази на день (19:50–20:00, 21:20–21:30, 23:20:23:30). Субота: 4 рази на день (12:10–12:20, 16:10–16:20, 18:50–19:00, 23:00–23:10). Неділя: 4 рази на день (14:00–14:10, 16:50–17:00, 18:50–19:00, 23:00–23:10). 7 915 200
«1+1» 95 % покриття території України З 01.02.11 по 28.02.11 з 01.11.11 по 30.11.11 Будні дні: 3 рази на день (7:45–8:00, 19:15–19:30, 21:15–21:30). Вихідні дні: 4 рази на день (12:45–13:00, 19:00–19:15, 20:45–21:00, 22:30–22:45). 5 757 920
«Новий канал» 96 % покриття території України З 01.03.11 по 31.03.11 з 01.09.11 по 30.09.11 Будні дні: 3 рази на день (7:50–8:00, 19:20–19:30, 22:10–22:20). Вихідні дні: 4 рази на день (12:50–13:00, 20:30–20:40, 21:20–21:30, 23:00–23:10). 2 088 640
«СТБ» 94 % покриття території України З 01.01.11 по 31.01.11 з 01.07.11 по 31.07.11 Будні дні: 3 рази на день (8:00–8:10, 18:50–19:00, 21:10–21:20). Вихідні дні: 4 рази на день (15:50–16:00, 18:30–18:40, 19:50–20:00, 21:00–21:10). 1 363 520
«М1» 70 % покриття території України З 01.02.11 по 28.02.11 з 01.05.11 по 31.05.11 з 01.09.11 по 30.09.11 Будні дні: 3 рази на день (8:30–8:45, 18:50–19:00, 21:50–22:00). Вихідні дні: 4 рази на день (16:00–16:05, 19:00–19:05, 21:00–21:10, 22:30–22:40). 452 960
Всього 30 976 340

* – ціни вказані без урахування ПДВ та податку на рекламу

2. Друкована реклама у звичайних журналах та бізнес–журналах. У табл. 3.6 наведено терміни розміщення та витрати на рекламу в кожному журналі [25].

Таблиця 3.6

Вартість та період проведення реклами в пресі

Найменування видання, тираж та періодичність випуску Термін розміщення Вартість розміщення, грн.
Реклама нового товару
«Единственная» Тираж 280 000 1 раз на місяць з 01.01.11 по 31.01.11 з 01.07.11 по 31.07.11 141 460* (формат 1/2 горизонталь)
«Cosmopolitan» Тираж 185 000 1 раз на місяць   з 01.02.11 по 28.02.11   86 250** (формат 1/1)
«Viva» Тираж 100 000 2 рази на місяць   з 01.03.11 по 31.03.11   96 800* (формат 1/2 горизонталь)
«Mini» Тираж 100 000 1 раз на місяць   з 01.10.11 по 31.10.11   94 300** (1–й розворот)
«Отдохни» Тираж 260 000 1 раз на тиждень з 01.05.11 по 31.05.11 з 01.12.11 по 31.12.11   268 000** (формат 1/3)
Іміджева реклама
«Комп&ньоН» Тираж 25 000 1 раз на тиждень з 01.01.11 по 31.01.11 з 01.06.11 по 30.06.11   194 480** (формат 1/3 горизонталь)
«Товар лицом» 30 000 1 раз на місяць з 01.02.11 по 28.02.11 з 01.08.11 по 31.08.11   25 600* (формат 1/2 вертикаль)
«Статус» Тираж 157 500 1 раз на тиждень з 01.03.11 по 31.03.11 з 01.10.11 по 31.10.11   59 136** (формат 1/1)
«Бізнес» Тираж 59 700 1 раз на тиждень з 01.04.11 по 30.04.11 з 01.12.11 по 31.12.11   156 480** (формат 1/3)
Всього 1 122 506

* – ціни вказані без урахування ПДВ та податку на рекламу

** – ціни вказані з урахуванням ПДВ та податку на рекламу

3. Зовнішня реклама. Щитова реклама буде розміщуватися з 01.03.12 по 30.04.12, з 01.06.12 по 30.06.12, з 01.08.12 по 30.09.12 та з 01.11.12 по 30.11.12.

Планується розмістити по 5 біг–бордів розміром 3х6 м у 23–х містах України та 10 біг–бордів у Києві.

У табл. 3.7 наведено вартість використання щитової реклами [26].

Таблиця 3.7

Витрати на щитову рекламу

Місто Розміщення Вартість, грн.*
Київ     Московська площа 20 700
Набережне шосе 23 400
Столичне шосе 20 700
Харківське шосе 19 800
Велика Кільцева Дорога 21 060
Залізничне шосе 21 060
Дніпровський узвіз 30 000
Вул. Артема 32 610
Вул. Червоноармійська 33 600
Пр–т Перемоги 25 800
Донецьк Вул. Університетська 28 506
Площа Свободи 19 500
Пр–т Павших Комунарів 18 000
Бул. Т. Шевченко 23 100
Вул. Кірова 21 000
Луганськ Вул. Буденного 12 012
Вул. Радянська 13 200
Вул. Херсонська 13 200
Площа Героїв ВВВ 11 550
Вул. Коцюбинського 13 200
Дніпропетровськ Запорізьке шосе 12 600
Донецьке шосе 12 600
Вул. Криворізька 21 600
Вул. Гоголя 21 840
Вул. Березинська 13 260
Сімферополь Вул. Севастопольська 21 000
Вул. Балаклавська 12 600
Вул. Ялтинська 12 600
Об’їзна дорога 20 790
Вул. Рози Люксембург 25 800
Одеса Миколаївська дорога 18 072
Вул. Преображенська 21 000
Вул. Краснова 24 852
Пр–т Маршала Жукова 20 790
Вул. Академіка Вільямса 20 790
Харків Вул. Клочковська 16 200
Пр–т Гагаріна 13 260
Вул. Дружби Народів 29 484
Вул. Академіка Павлова 18 000
Полтавський шлях 22 200
Миколаїв Вул. Генерала Карпенко 12 750
Вул. Космонавтів 9 000
Київська траса 9 240
Пр–т Жовтневий 12 000
Херсонське шосе 12 000
Суми Вул. Ковпака 12 100
Пр–т Курський 15 000
Вул. Привокзальна 15 000
Вул. Харківська 12 600
Вул. Леваневського 12 000
Херсон Миколаївське шосе 10 140
Вул. Суворова 13 200
Пр–т Ушакова 13 200
Вул. Карла Маркса 13 200
Площа Перемоги 13 200
Луцьк Вул. Львівська 9 240
Вул. Дубновська 8 250
Вул. Ровенська 8 250
Вул. Набережна 12 600
Залізничний вокзал 12 600
Запоріжжя Вул. Луначарського 14 436
Південне шосе 16 170
Набережна магістраль 14 436
Пр–т Леніна 18 564
Вул. Космічна 13 200
Кіровоград Пр–т Університетський 10 164
Вул. Садова 9 996
Вул. 40 років Перемоги 10 800
Вул. 50 років Жовтня 10 800
Площа Дружби Народів 10 800
Житомир Вул. Домбровського 12 600
Пр–т Миру 12 600
Київське шосе 12 600
Вул. Ватутіна 13 650
Вул. Черняховського 10 920
Хмельницький Вул. Л. Толстого 12 600
Вул. П. Мирного 12 600
Вул. Красовського 12 600
Вул. Театральна 12 000
Пр–т Маршала Рибалка 10 080
Полтава Вул. Вавилова 11 550
Харківське шосе 11 550
Вул. Рози Люксембург 12 378
Вул. Фрунзе 11 550
Вул. Калініна 12 000
Львів Вул. Широка 12 012
Вул. Червоної Калини 21 000
Вул. Стрийська 13 500
Вул. Зелена 13 500
Вул. Пасічна 14 400
Чернігів Вул. Бойова 11 250
Вул. Щорса 11 550
Вул. 1–го Травня 14 400
Вул. Толстого 14 400
Вул. 9–го Січня 11 250
Тернопіль Вул. 15–го Квітня 12 600
Вул. Микулинецька 12 600
Вул. С. Бандери 9 600
Пр–т Злуки 10 080
Вул. М. Шептицького 10 080
Черкаси Вул. Махновська 9 576
Вул. Смілянська 12 600
Пров. Котовського 12 600
Вул. Героїв Сталінграду 12 600
Пр–т Хіміків 12 600
Вінниця Вул. Пирогова 12 600
Вул. Юності 12 600
Хмельницьке шосе 12 000
Вул. Келецька 12 000
Вул. 600–річчя 12 000
Івано–Франківськ Вул. Мазепи 10 000
Вул. Коновальця 10 080
Вул. Петлюри 10 080
Вул. Будівників 12 000
Вул. Надрічна 12 600
Рівне Вулиця Князя Володимира 12 600
Вул. Шухевича 12 600
Залізничний вокзал 12 600
Вул. Литовська 12 000
Вул. Макарова 9 600
Чернівці Вул. Червоноармійська 12 600
Вул. Московської Олімпіади 12 600
Галицький шлях 12 600
Вул. Головна 11 040
Вул. Калиновська 11 040
Всього 1 834 988

* – виготовлення макету включається у вартість розміщення

4. Реклама у громадському транспорті. Реклама в київському метрополітені буде розміщуватися з 01.01.12 по 28.02.12, з 01.04.12 по 31.05.12, з 01.07.12 по 31.07.12, з 01.09.12 по 30.09.12, з 01.12.12 по 31.12.12.

У табл. 3.8 наведено витрати на розміщення реклами у київському метрополітені [27].

Таблиця 3.8

Витрати на рекламу в київському метрополітені

Вид реклами, формат Розміщення та кількість Вартість, грн.*
Лайт–бокси на ескалаторах (420 х 585 мм) Перехід Майдан Незалежності – Хрещатик (5 шт.) 85 960
Перехід Золоті Ворота – Театральна (5 шт.) 85 960
Перехід Палац Спорту – Льва Толстого (5 шт.) 85 960
Станція Вокзальна (3 шт.) 51 576
Станція Либідська (3 шт.) 51 576
Станція Хрещатик (3 шт.) 51 576
Станція Льва Толстого (3 шт.) 51 576
Станція Лук’янівська (3 шт.) 51 576
Станція Майдан Незалежності (3 шт.) 51 576
Станція Печерська (3 шт.) 47 544
Станція Дружби Народів (3 шт.) 47 544
Станція Республіканський Стадіон (3 шт.) 47 544
Станція Університет (3 шт.) 47 544
Станція Політехнічний інститут (3 шт.) 47 544
Станція Арсенальна (3 шт.) 47 544
Станція Лісова (1 шт.) 15 848
Станція Палац Україна (3 шт.) 47 544
Станція Кловська (3 шт.) 33 096
Рекламні листівки усередині вагонів (305х305 мм) 615 вагонів (усі 3 лінії метрополітену), верхнє місце в центрі вагону (1 листівка на 1 вагон). 840 000
Всього 2 239 088**

* – ціни вказані з урахуванням ПДВ та податку на рекламу

** – виготовлення макету включається у вартість розміщення

Плануючи рекламну кампанію, корпорацією «АВК» було укладено договори з трьома рекламними агентствами:

1. РА «МедіаГруп» – реклама на телебаченні та друкована реклама у пресі.

2. РА «Patison» – щитова реклама.

3. РА «51 ПАРАЛЛЕЛЬ» – реклама в метрополітені.

Загальні витрати на рекламування представлені в табл. 3.9.

Таблиця 3.9

Витрати на рекламування

Вид реклами Витрати, грн. Питома вага витрат, %
Телереклама 30 976 340 85,63
Друкована реклама 1 122 506 3,11
Щитова реклама 1 834 988 5,07
Реклама в метрополітені 2 239 088 6,19
Всього 36 172 922  

У плануючій рекламній кампанії витрати на телерекламу займають найбільшу частку загального бюджету (85,63 %), у порівнянні з іншими засобами рекламування.

Враховуючи те, що телебачення – наймасовіший засіб поширення інформації, для максимального охоплення цільової аудиторії було задіяно найпопулярніші загальнонаціональні телевізійні канали.

Впровадженням рекламної кампанії планується просування на ринок нового продукту (пористого шоколаду) та підтримання іміджу і прихильності з боку споживачів КК «АВК».

3.2. Розробка плану маркетингових комунікацій підприємства





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1447 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.02 с)...