Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВІЛ-інфіковані люди



У людей, які інфіковані вірусом імунодефіциту, уражена імунна система, тому їхньому організму важче долати інфекції. З приводу СНІДу й осіб, які інфіковані вірусом, у суспільстві побутує чимало упереджень і побоювань, які ускладнюють життя цим людям. Не бійтеся заразитися вірусом від доторку. Якщо ви ставитесь до ВІЛ-інфікованої людини без упереджень, дайте їй зрозуміти, що ви приймаєте і цінуєте її.

У спілкуванні з людиною, інфікованою ВІЛ, намагайтеся уникати виразів «ВІЛ-інфікований», «хворий на СНІД», які акцентують увагу на інфекції або захворюванні. У світі вживають терміни «ВІЛ-позитивні» (тобто люди, які отримали позитивний результат аналізу на ВІЛ-інфекцію), «люди, які живуть з ВІЛ СНІДом» або «люди з ВІЛ/СНІДом». Фраза: «люди, уражені епідемією СНІДу», використовується стосовно як до ВІЛ-позитивних, так і до близьких людей, незалежно від ВІЛ-статусу.

Не забувайте, що ВІЛ-інфікована людина може дуже легко заразитися будь-якою інфекцією, тому, коли ви або хтось із вашої групи захворіли навіть на нежить, то маєте обов’язково попередити про це, не наражаючи її на небезпеку.

І, нарешті…

Нехай вас не лякає такий великий перелік того, що правильно, а що – ні. Якщо сумніваєтеся, розраховуйте на свій здоровий глузд і здатність до співчуття. Будьте спокійними та доброзичливими. Якщо ви прагнете, щоб вас зрозуміли – вас зрозуміють.

Якщо у вас у групі (класі) з’явилася дитина з однією із зазначених вище особливостей, поговоріть з її батьками, ознайомтеся з її особовою справою, рекомендаціями фахівців, зверніться за консультацією до організації інвалідів або до центрів соціальної реабілітації.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1099 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...