Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Павлоград - 2013



65. Орлов А. Скоринговая модель: возможность стать ближе к клиенту стоит недешево – 25.04.2006 // http://www.uabanker.net.

66. Панова Г. Банковское обслуживание частных лиц: пособие/ – М.:АО ДИС, 1994. – 352с.

67. Панова Г.С.: Кредитная политика коммерческого банка: пособие/ – М.: ИКЦ «Дис», 1997.- 464 с.

68. Підсумки діяльності кредитних установ за 2008 рік // Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України ––[Електронний ресупс]. –Режим доступу: http://www.dfp.gov.ua, 2009.

69. Примостка Л.О. Аналіз банківської діяльності: сучасні концепції, методи та моделі: Монографія. — КНЕУ, 2002.— 316 с.

70. Примостка Л.О. Фінансовий менеджмент у банку: Підручник. — 2-е вид., доп. і перероб. — К.: КНЕУ. 2004. — 468 с.

Західнодонбаський інститут економіки і управління МАУП

Кафедра фінансів

ЗВІТ

З______виробничої____практики

за спеціальністю ____ Фінанси і кредит ____

Студента_ІІ_курсу

П.І.Б. Іванов Дмитро Олександрович

База практики сучасні підприємства,банківські установи_________________

Керівники: Слинько О.Ю __/_______________ /

Карпець О.С. ___ _/________________ /

Павлоград - 2013


Західнодонбаський інститут економіки і управління МАУП

Кафедра фінансів

ЩОДЕННИК ПРАКТИКИ

студента Іванова Дмитра Олександровича

(П.І.Б.)

ІІ курсу групи ІН 35-9-11 К2Ф (3.0)д

в період з 11. ЛЮТОГО 20 13 р. по

10.БЕРЕЗНЯ 2013 р.

1. Календарний графік проходження

№ з/п   Тижні практики Примітки про
            виконання
  Установчі збори. Інструктаж з техніки безпеки 11.02 12.02        
  Оглядові екскурсії на підприємствах та установах регіону. Екскурсія на КП «Павлоградводоканал» Екскурсія в Віділення «Павлоградська філія» ПАТ КБ «ПриватБанк» Екскурсия на металургійне підприємство корпорації «Інтерпайп» м. Дніпропетровськ       13.02.   14.02       19.02      
  Надання організаційно-економічної характеристики підприємств та установ за матеріалами екскурсії 15.02 18.02 20.02      
  Практикуми з набуття первинних професійних навичок     18.02 21.02 25.02 27.02    
  Вивчення методичних матеріалів та нормативних документів Виконання практичних завдань з діловодства та формування фінансової грамотності   22.02. 23.02 26.02 28.02    
  Робота над звітом Консультації з виконання звіту     1.03 4.03. 5.03  
  Захист звіту       6.03, 7.03  

Підпис керівника практики

від вузу ___________________________

3. Висновки керівника практики від кафедри про роботу студента __________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Підпис керівника практики від кафедри________________________________________

“_____”_____________________ 20 13 р.

Залікова оцінка з практики __________________________________________


Зміст

ВСТУП‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑4

Розділ 1. Загальна характеристика економіки регіону‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑5

Розділ 2. Характеристика провідних підприємств та установ регіону та основних показників їх діяльності

2.1.Техніко-економічна характеристика КП «Павлоградводоканал»‑‑8

2.2 техніко-економічна характеристика ПАТ КБ «Приватбанк»‑‑‑‑‑‑‑‑11

2.3 Техніко-економічна характеристика заводу «Інтерпайп СТАЛЬ»‑‑13

Розділ 3. Результати виконання практичних завдань

3.1 Практичні завдання з фінансової грамотності‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑19

3.2 Практичні завдання з діловодства‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑27

Есе «Мій робочий день через десять років»‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑‑29

Додатки

А) додаток «ПриватБанк».

Б)Презентація «найдивніші податки світу»

В)додаток до діловодства


Вступ

Актуальність теми. Під час виробничої практики, було здобуто нову інформацію щодо виробництв і підприємств в дніпропетровському регіоні. Це дає реальні поняття про устрій та стан провідних підприємств та установ нашого регіону. Під час виробничої практики є змога вивчити устрій та «ієрархію» працівників на підприємстві та установі. Також під час виробничої практики було ознайомлено з деякими історичними фактами щодо дослідних підприємств та установ. Також було з’ясовано види діяльності, продукцію та послуги – які надають підприємства та установи. Було з’ясовано основні проблеми даних підприємств. Під час виробничої практики ми ознайомлювались з процесом виробництва, перспективою кар’єрного росту, умовами праці та умовами праці робітників.

Мета роботи - вивчення діяльності майбутніх місць роботи, а саме: фін. установи (банків), підприємств. Зустрічі з представниками керівниками і провідними спеціалістами підприємств і установ. Розв’язання практичних робіт. Написання есе.

У відповідності з метою в роботі вирішені наступні завдання:

- Розглянуті сучасні підприємства різних форм господарювання, які здійснюють ефективну фінансово-господарську діяльність.

- Розглянуто структури та склад підприємств.

- Проведено аналіз продуктивності підприємства «Інтерпайп СТАЛЬ»

- Виконані практичні роботи.

- Розглянуто сфери дій ПАТ КБ «ПриватБанк», а саме надання їх послуг клієнтам та взаємодія з світовою фінансовою сферою.


Розділ 1. Загальна характеристика економіки регіону

Придніпровський економічний регіон має у складі: Дніпропетровську, Запорізьку і Кіровоградську області. Регіон має вигідне економіко-географічне положення. Загальна площа регіону – 83,7 тис. км2, проживає тут 8,6 млн. населення. Регіон характеризується досить високою густотою населення. Міське населення становить 78,1% (порівняно з 68% по Україні). Найбільша густота населення у Дніпропетровській області – 115 чол/км2, тут найвищий рівень міського населення – 83,6%.

При дніпровський економічний регіон багатий на різні природні ресурси.

У Придніпров’ї надзвичайно високе техногенне навантаження на територію. Критичний рівень спостерігається в Дніпропетровському регіоні, який перевищує середній показник у 48 разів.

У цьому регіоні зосереджено 18,2% основних фондів промисловості та виробляється 24% промислової продукції України.

Економічний регіон є одним з провідних виробників продукції чорної металургії в Україні і спеціалізується на виробництві сталевих труб(75% виробництва в Україні), готового прокату(більше половини), чавуну і сталі у межах 46%, коксу-38%, марганцевих руд-100%,більше 89% залізної руди, вугілля 12,6%, автомобілів 36,7%,тракторів15,6%, каустичної соди 38%, шин-22%. Придніпров’я є провідним у розвитку сільськогосподарського виробництва, зокрема виробництва зернових, олійних, овочевих і плодово-ягідних культур, продукції молочно-м’ясного скотарства, птахівництва, свинарства,вівчарства. Економічний регіон перетинають найбільш вантажонапружені магістралі, я к залізничні, так і автомобільні, які пов’язані з перевезенням вантажів не тільки в регіоні, а й в країні та за її межами. Безперечно, значення розвитку Придніпровського економічного регіону надзвичайно важливе для розвитку економіки країни в цілому. Однак, як і в інших економічних районах, тут також є свої труднощі і проблеми, які необхідно вирішувати.

Земельні ресурси. У регіоні зосереджено близько 8 млн. га земель -13.7% України, в тому числі 6.8 млн. га сільськогосподарських угідь і 5.8млн га ріллі.

На одного жителя регіону припадає 0.97 га угідь і 0.80 га ріллі (по Україні відповідно 0.87 і 0.57 га). У регіоні переважають середньо гумусні чорноземи. Є також лучно-черноземні, лучно-солонцюваті, дернові, піщані та інші грунти.

За класифікацією грунтів України, їх придатність до сільськогосподарського виробництва, вони належать до грунтів найбільш високої якості, загальний бал бонітету ріллі становить 46 балів(Дніпропетровщина) проти 41 балу – середнього по Україні.

Водні ресурси. Дніпровський регіон має велику концентрацію водомістких галузей водоспоживання і займає одне із перших місць в Україні. Тут забезпеченість водними ресурсами є найнижчою в Україні. На одного жителя припадає 0.45тис.м3/рік(по Україні – 1.3 тис.м3/рік). Тому вода є лімітним(гальмуючим) чинником розвитку господарського комплексу.

Цю проблему необхідно вирішувати шляхом ефективного і раціонального використання водних ресурсів, переходу на збільшення оборотного використання, впровадження нових технологій з обмеженим використанням води.

Лісові ресурси. У регіоні площі під лісами займають 486,2 тис. ГА, з них вкрито лісовою рослинністю 421,7 тис ГА, що становить 5.3%). Потреба в діловій деревині задовольняється з завозу її з інших регіонів України.

Відсутність власної деревини негативно впливає на розвиток економіки. Для подальшого розвитку регіону цю проблему треба вирішувати. В регіоні є достатня кількість земель які необхідно використати для посадки лісів.

Промисловість. Великою мірою переважає промислово-господарське виробництво на сільськогосподарським, співвідношення яких у структурі випуску товарів і послуг становить 6:1, а у створені валової доданої вартості – 5:1. У структурі регіону випуск промислової продукції становить 62,3%; сільське господарство - 9,8%; будівництво – 3,3%; транспорт і зв’язок – 6,7%; галузі сфери обігу -4,6%; соціально-культурна сфера -3,8%.

За обсягом створення валової доданої вартості економічний район характеризується високою часткою галузей, що виробляють товари.

Регіон спеціалізується за основними галузями промисловості: металообробка, промисловість будівельних матеріалів, харчова промисловість.

У кольоровій металургії найбільш розвинута алюмінієва промисловість, рідкісних металів), титано-магнієва промисловість.


Розділ 2. Характеристика провідних підприємств та установ регіону та основних показників їх діяльності.

2.1 Техніко-економічна характеристика КП «Павлоградводоканал»

Відділом з економічних питань Павлоградської міської ради, посилаючись на фінансові звіти та фінансові плани комунальних підприємств, проаналізовано їх роботу за 2008 рік та зроблено наступні висновки.

В місті працює 14 комунальних підприємств, з яких 3 – надавачі житлово-комунальних послуг (КП ПТЕ, КП ПУВКГ, КП УЖКГ). За результатами діяльності 2008 року дохід від реалізації продукції (робіт, послуг) склав 100258,6 тис.грн, що на 12,5% або на 11156,9 тис.грн. більше, ніж за минулий рік

КП «Павлоградводоканал» – монополіст в галузі водопостачання та водовідведення каналізаційних стоків у м. Павлограді. Підприємство забезпечує мешканців міста водою та очищає каналізаційні стоки.

Чисельність робітників на підприємстві – 416 чоловік, середня заробітна плата складає 1310,0 грн., фонд оплати праці за 2008 рік склав 6525,0 тис. грн., що на 25% більше ніж у 2007 році.

Дебіторська заборгованість підприємства з початку року зменшилась лише на 7,9 тис.грн., що свідчить про недостатність застосування заходів щодо стягнення боргів з споживачів.

Доходи від реалізації продукції (робіт, послуг) по підприємству за 2008 рік склали 28288,0 тис. грн., що на 47% (9059,0 тис. грн.) більше ніж у 2007 році.

Протягом 2008 року підприємство розробило та затвердило рішенням виконкому нові економічно обґрунтовані тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для усіх груп споживачів. Але фінансовий результат за 2008 рік свідчить про те, що у КП ПВУВКГ є збитки у сумі 6089,0 тис. грн., що на 1,2% більше, ніж у минулому році. Це пояснюється тим, що прийняття нових тарифів не встигає за підвищенням складових тарифу (вартість електроенергії, питної води, матеріалів, заробітної плати тощо). Крім того, по підприємству є заборгованість, що утворилася у минулі роки.

У 2011 році розпорядженням голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 11 621,8 тис.грн. на виконання робіт по проекту «Реконструкція очисних споруд м. Павлограда».

Кошторисна вартість проекту становить 22 383,4 тис.грн. і передбачає реконструкцію очисних споруд за рахунок заміни та відновлення технологічного обладнання на існуючої площі з доведенням потужностей до 23 тис. м3 /доб для забезпечення відповідної якості стічних вод на виході нормативним показникам.

В 2011р. управлінням житлово-комунального господарства Дніпропетровської облдержадміністрації проведено тендер на виконання робіт з Реконструкції каналізаційних очисних споруд м. Павлограда». З переможцем торгів (ПАТ «Криворожжилстрой») укладено договір на виконання робіт.

В рамках реалізації проекту по 1 пусковому комплексу в 2011 році заплановано виконати:

1. Благоустрій (огородження) і зовнішнє освітлення території очисних споруд.

2. Буріння спостережних свердловин-4шт.

3. Реконструкція вузла решіток - 1ед.

4. Реконструкція пісколовок - 2од.

5. Реконструкція (заміна) піскових бункерів - 2од.

6. Реконструкція первинних радіальних відстійників - 3од.

7. Реконструкція вторинних радіальних відстійників - 4ед.

8. Реконструкція будівельної частини 2-х секцій двухкоридорних аеротенків, в т.ч. переобладнання одного під аеробний стабілізатор.

9. Реконструкція ілоущільнювачів - 3од.

10. Реконструкція насосної станції сирого осаду - 1ед.

11. Закупівля обладнання для насосної станції очищеного стоку.

12. Реконструкція лотка-змішувача «Паршаля».

13. Реконструкція контактних резервуарів - 2од.

14. Реконструкція насосної станції дренажних і побутових стоків - 1ед.

15. Реконструкція резервуару технічної води.

16. Будівництво насосної станції мінералізірованного осаду - 1 од.

Довідка: Очисні споруди міста Павлограда побудовані в 1980 році. Технічний стан окремих об'єктів очисних споруд має великий знос і потребують заміни або відновлення. Внаслідок фізичного зносу не працюють решітки-дробарки; первинний відстійник; 3 секція аеротенка; вторинний відстійник; хлораторна; пісколовки. Все це відбивається на якості очищення стічних вод.


2.2 Техніко-економічна характеристика ПАТ КБ «Приватбанк»

Заснований у 1992 році, комерційний банк ПриватБанк є лідером банківського ринку країни. За даними дослідження GFK Ukraine у третьому кварталі 2012 року нас вважає основним банком 35% клієнтів - фізичних осіб, що більше, ніж у наступних за нами семи банків разом узятих. Серед корпоративних клієнтів цей показник становить 38%. ПриватБанк є одним з найбільш інноваційних банків світу. Наприклад, більше десяти років тому банк став одним з перших в світі, які почали використовувати одноразові SMS-паролі. До останніх інновацій, які отримали визнання у всьому світі, відносяться такі продукти, як платіжний міні-термінал, вхід в Інтернет-банкінг через QR-код, онлайн-інкасація, а також десятки різних мобільних додатків. Головний офіс розташований у Дніпропетровську. Включає банки: ПриватБанк, МоскомПриватБанк (Росія), ТаоПриватБанк (Грузія), AS " PrivatBank " (Латвія) та його філія в Португалії, а також філія Приватбанку на Кіпрі. З 2010 року філія в Італії.

Банк надає весь спектр банківських послуг для фізичних і юридичних осіб. Діє на підставі Ліцензії Національного банку України № 22 від 29.07.2009 року. Банк входить до числа лідерів українського ринку платіжних карт, на його частку припадає 51 % всіх випущених платіжних карток в Україні, близько 49 % всіх платіжних карток, за якими в 2012 році здійснювали операції, припадає на Приватбанк. Банк має близько 8 тис. банкоматами. Національна мережа банківського обслуговування Приватбанку включає 3 390 філій і відділень по всій Україні. Банк першим в Україні запропонував своїм клієнтам послуги інтернет банкінгу «Приват24». На початок 2013 року є найпопулярнішим банком в Україні для розміщення депозитів фіз. особами, на нього припадає 23,2 % від загальної суми внесків приватних осіб. «ПриватБанк» здійснює для корпоративних і приватних клієнтів весь спектр наявних на вітчизняному ринку банківських послуг. На початок 2008 року банк налічував більше 260 тис. корпоративних клієнтів, 245 тис. приватних підприємців і близько 12 млн. фізичних осіб.

"ПриватБанк" пропонує громадянам України понад 150 видів сучасних банківських послуг, серед яких - поточні, вкладні операції, карткові продукти, різноманітні програми споживчого кредитування, які здійснюються в партнерстві з провідними вітчизняними торговими, ріелторськими компаніями і автовиробниками. Є уповноваженим урядом України банком з виплати пенсій та соціальної допомоги громадянам, а також виплати компенсацій жертвам нацистських переслідувань. Свої пенсії і соціальні виплати в "Приватбанку" отримують понад 1,3 млн. осіб. національна мережа банківського обслуговування Приватбанку включає 2 425 філій і відділень по всій Україні. Банк має близько 4 тис. банкоматами. ПриватБанк підтримує кореспондентські відносини з найбільшими іноземними банками. Є уповноваженим банком з обслуговування кредитних ліній Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Українсько-Німецького Фонду, спрямованих на розвиток малого і середнього бізнесу. Має закордонний філіал на Кіпрі. Працює на ринках Росії і Латвії через свої дочірні банки "Москомприватбанк" і "Paritate Banka". Фінансові показники. Чистий прибуток "Приватбанку", за підсумками першого півріччя 2008 року, склала 738 млн. 931 тис.грн., активи - 68 млрд. 19,205 млн.грн., зобов'язання - 60 млрд. 376,366 млн.грн.

Обсяг коштів населення, розміщених у "Приватбанку" за січень-червень 2008 року, склав 31 млрд. 408,715 млн.грн., кошти юридичних осіб - 17 млрд. 504,442 млн.грн. Власний капітал банку за перше півріччя 2008 року виріс до 7 млрд. 642,839 млн.грн., статутний капітал на 1 липня 2008 року склав 4 млрд. 228,25 млн.грн. Нагороди. Неодноразово визнавався кращим банком України з рейтингами авторитетних видань "Global Finance" і "Euromoney". Міжнародний фінансово-аналітичний журнал "The Banker" за результатами проведеного в 2000 і 2002 рр. дослідження присвоїв "ПриватБанку" звання "The Bank of Year". Має ряд інших нагород

2.3 Техніко-економічна характеристика заводу «Интерпайп СТАЛЬ»

У рамках модернізації підприємства заплановано оновлення існуючого брухтопереробного обладнання, а також придбання нової техніки. Зокрема, будуть встановлені і виведені на проектну потужність 4 нових переробних комплексу продуктивністю від 10 до 25 тис. тонн на місяць. Це потужні агрегати - стаціонарні і пересувні прес-ножиці виробництва франко-німецької компанії AKROSHENSCHEL, які будуть встановлені як на головному підприємстві, так і в цехах в Луганську і Нікополі.

Забезпечення електроенергією

Унікальна лінія електропередач

Побудована кабельна лінія, довжиною 12,8 км, яка має з'єднати електросталеплавильний комплекс ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ з новою підстанцією «Пічна» і Придніпровської ТЕЦ. Лінія електропередачі 330 кВ є першою в Україні кабельної лінії надвисокої напруги. При будівництві лінії застосовані новітні технології захисту та ізоляції світових виробників силового обладнання. Нова лінія передач прокладена підземним способом на глибині більше півтора метрів, у тому числі під дном річки Самара із застосуванням горизонтально направленого буріння. Застосування нових технологій і оптимальний маршрут прокладання лінії дозволили уникнути негативного впливу на навколишнє середовище і населення.

Нова підстанція «Пічна»

Підстанція «Пічна» - один з ключових елементів системи енергопостачання майбутнього заводу. Саме до цієї підстанції виходить кабельна лінія передач 330 кВ і саме звідси буде здійснюватися і координуватися безперебійна робота всієї системи: Придніпровська ТЕС - кабельна лінія передач - Підстанція «Пічна» - електросталеплавильний комплекс ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ.

Комутаційне обладнання «Грубної» виготовлено лідерами у виробництві силового обладнання - компаніями Siemens і ABB. Аналогів підстанції такого рівня і такої потужності на Україні на сьогоднішній день немає. При цьому підстанція «Пічна» має додаткові резерви для збільшення потужностей при будівництві другої черги заводу.

Нова Вапняна фабрика

Для забезпечення ЭСПК високоякісної вапном побудував нову Вапняну фабрики в Дніпропетровську.

Постачальником основного технологічного устаткування двухшахтної прямоточно-зворотної регенеративної печі ЦИМ-Reversy Twin-D 55 - стала компанії "Cimprogetti" (Італія).

Прямоточно-противоточна регенеративна піч забезпечує найнижчий витрата тепла серед всіх наявних сьогодні сучасних печей. Крім цього, дана технологія дозволяє отримати високоякісну вапно, що задовольняє всім вимогам сталеплавильного виробництва.

Новий кисневий завод

В рамках будівництва заводу ІНТЕРПАЙП уклав довгостроковий контракт на постачання технологічних газів (кисень, аргон і азот) з компанією " МЕССЕРIВ". Компанія MESSER є світовим лідером в області виробництва продуктів розділення повітря. За умовами контракту компанія " МЕССЕРIВ " побудувала новий кисневий завод в безпосередній близькості від сталеплавильного комплексу.

"Зелена" металургія

Новий завод можна з упевненістю назвати “зеленої” інвестицією компанії ІНТЕРПАЙП. Повний вивід з експлуатації мартенівського виробництва в 4-му кварталі 2012 р. дозволить знизити валові викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в 2.5 рази (в порівнянні з мартенівським способом виробництва).

Новий високотехнологічний завод ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ оснащений сучасними високоефективними технологіями захисту навколишнього середовища, що дозволяють виключити негативний вплив на екологічну ситуацію в регіоні.

Сучасна система газовидалення і газоочищення

ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ оснащена сучасною системою газовидалення і газоочищення для зниження запиленості викидів. Продуктивність системи газоочищення дозволяє ефективно вловлювати газ і пил, що утворюються при виплавці виробництві сталі. Пил осідає у фільтрах, після цього гранулюється. У результаті В атмосферу будуть викидатися очищені практично чисті гази, з вмістом пилу в кілька разів нижче встановлених норм.

Замкнутий цикл системи водопостачання

Замкнутий цикл системи водопостачання дозволяє повністю виключити скидання промислових стічних вод у річку Дніпро.

Завод оснащений унікальною системою водопостачання. Технічні рішення, прийняті при розробці проекту будівництва електросталеплавильного комплексу забезпечують повністю замкнуту систему оборотного водопостачання заводу без скидання промислових стічних вод в р. Дніпро і інші водойми.

На ІНТЕРПАЙП СТАЛИ передбачені дві системи водопостачання:

чистий оборотний цикл водопостачання, призначений для охолодження обладнання (в процесі використання тільки вода нагрівається, не отримуючи інших забруднень)

«брудний» оборотний цикл водопостачання, призначений для прямого охолодження метал і гідрозливу окалини. (в процесі використання вода забруднюється окалиною, нафтопродуктами і нагрівається. Забруднені стічні води з лотків гідрозливу самопливом надходять в первинний відстійник розташований у цеху. У первинному відстійнику відбувається осадження основної маси грубозернистим окалини і нафтопродуктів. Освітлена вода з відстійника з допомогою насосних станцій подається для подальшого освітлення на градирню через піщані фільтри, і після охолодження повертається на повторне використання.

Кабельна лінія надвисокої напруги

В рамках реалізації проекту, ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ вперше в Україні побудував кабельну лінію електропередач напругою 330 кВ. Інститут гігієни та медичної екології імені А. Н. Марзєєва Академії Медичних Наук України видав позитивний висновок про нешкідливість кабельної лінії для навколишнього середовища.

Рисунок 2.1 частка провідних трубних компаній (у світі)

Рисунок 2.2 Український ринок трубної продукції

Контрольний пакет акцій НМТЗ (85.6%) належить кіпрській компанії Interpipe limited і ще 5% володіє кампанія Lindsell Підприємства.

Рисунок 2.3 Структура акціонерів

Для продажу виробів, НМТЗ використовує широку мережу збуту групи «Інтерпайп»,Основними споживачами труб - є українські та російські компанії Рисунок 2.4 Збут продукції


Розділ 3 Результати виконання практичних завдань

3.1 Практичні завдання з фінансової грамотності

Фінансова грамотність.

Практичне завдання №1

Види доходів Питома вага,% Види видатків Питома вага,%
Заробітна плата   Витрати на харчування 50-60
Підприємницький дохід   Витрати на одяг та взуття  
Пенсія   Комунальні платежі 10-15
Стипендія   Податки Витрати на відпочинок  
Субсидія   Погашення кредиту  
Проценти по вкладам   Витрати на ведення бізнесу  
Дивіденди по акціям   Витрати на ремонт будинку чи квартири  
Подарунки   Страхування майна  
Виграш в лотерею   Витрати на лікування  
Інші доходи   Інші видатки  
Усього доходів 100% Усього видатків 100%

висновок про збалансованість бюджету моєї сім’ї: бюджет

моєї сім’ї є збалансованим і достатнім, бо є усі першонеобхідні матеріальні блага, тому що витрати на харчування і на комунальні платежі залишають частку грошей у бюджеті.

3. потрібно зробити:

а) для збільшення дохідної частини сімейного бюджету необхідно залучити усіх працездатних членів сім ї на роботу для додаткового заробітку

б) зменшення витратної частини сімейного бюджету на харчування, і пере-балансувати усі витрати

рисунок 3.1 витрати моєї сім’ї


Резюме

Іванов Дмитро Олександрович
Дата народження: 30 жовтня 1995 р.
Телефон: 0504511780
Регіон: Дніпропетровськ
Резюме від 23.02.2013
Студент 2-го курсу З.І М.А.У.П за фахом «фінанси і кредит», без досвіду роботи
Освіта середня-неповна.
Навички роботи з комп'ютером:
Впевнений користувач MS Office (word, excel, power point, outlook).
Мови: Російська, Українська, англійська з (словником).
Хобі: комп'ютери, колекціонування іноземних монет та рідкісного каміння(Піріт…), риболовля.

Заява

Директору

«ПМЗ»

Іванова Дмитра Олександровича

Який мешкає за адресою:

Вул. Паркова 1,кв70,

М. Павлоград 51400

Тел. 204587

Заява

Прошу прийняти мене на роботу, на посаду молодшого бухгалтера з 1 травня 2013 року.

(підпис)

21.2.2013


Автобіографія

Я, Іванов Дмитро Олександрович. Народився 30 жовтня 1995 року в М.Павлоград, Дніпропетровської області. В 2001 році пішов в 1-й клас Павлоградської середньої школи №18, перейшов у школу №10 у 2005-му році, яку закінчив у 2011 році.

Після закінчення школи вступив до навчання у З.І.Є.У на першому курсі, після закінчення школи вступив у ЗІ МАУП (у 2012 році), зараз навчаюсь на другому курсі коледжу за спе

Батько: Янін Сергій Вікторович, 1977 року народження, працює шахтарем на ш. Павлоградська.

Мати, Іванова Ірина Анатолієвна, 1976 року народження, домогосподарка

Брат, Янін Руслан Сергійович, 2007 року народження, ходить у дитсадок №11.

Неодружений.

Моя домашня адреса: вул., Паркова 1/70кв, м. Павлоград,Дніпропетровської області.

(ПІДПИС)

23.02.2013


Практичне завдання №2

Завдання1

Наша сім’я сплачує такі податки: єдиний соціальний внесок (15% від заробітної платні на місяць),1% на профспілкові податки, соц.. страхування 0,5% від єдиного заробітку.

Завдання2

А) для певної категорії громадян – держава може скасувати податки (інваліди, пільговики…) та на певний проміжок часу (підприємцям, щоб ті мали змогу розвити свій бізнес на достатньому рівні, після цього їх обкладають податками).

Б) Підприємства у яких працюють інваліди, та ті підприємства які спонсорує держава, мають менші податкові ставки, або зовсім звільнені від багатьох податків.

В) Для розвитку цілої галузі економіки в країні, при зацікавленості держави в цій галузі, вона може надати пільги на всі об’єкти виробництва, протягом певного періоду.

Завдання3

1)1400/100*15=210 грн. сума податку з доходів фізичних осіб

2)1400/100*3,6=50,4 грн. сума єдиного соціального внеску.


Практичне заняття №3

ЗАЯВА

на відправлення переказу по системі «Анелік»

«23» _ лютого _ 2013 р.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 445 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.027 с)...