Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік належної до сплати за даними бухгалтерського обліку суми податку на прибуток від звичайної діяльності та надзвичайних подій



На рахунку 98 «Податок на прибуток» ведеться облік належної за даними бухгалтерського обліку суми податку на прибуток від звичайної діяльності та надзвичайних подій. Цей рахунок має такі субрахунки:

- 981 «Податок на прибуток від звичайної діяльності» на якому ведеться облік нарахованої суми податку на прибуток від звичайної діяльності, що відрізняється від прибутку, відображеному в бухгалтерському обліку;

- 982 «Податок на прибуток від надзвичайних подій», на якому ведеться облік нарахованої суми податку на прибуток від надзвичайних подій.

Нарахування податку відображається вобліку записом Дебет 98 «Податок на прибуток» - Кредит 641 «Розрахунки за податками і платежами».

Контрольні запитання до теми:

1. Який стандарт визначає методологію формування в обліку інформації про витрати підприємства та її розкриття у фінансовій звітності?

2. Які основні умови (критерії) визнання витрат в бухгалтерському обліку?

3. У чому полягає зміст принципу відповідності доходів і витрат?

4. Який клас рахунків передбачений Планом рахунків для обліку витрат діяльності?

5. За якими ознаками можна класифікувати витрати відповідно до вимог П(С)БО?

6.Які витрати відносяться до загальновиробничих? На якому рахунку ведеться облік цих витрат? Яким чином організується аналітичний облік?

7.Який порядок розподілу загальновиробничих витрат?

8.Які витрати відносяться до адміністративних витрат?

9.Які витрати відносяться до витрат на збут?

10.На якому рахунку ведеться облік витрат, пов‘язаних із збутом продукції (товарів, робіт, послуг)? Як організовують їх аналітичний облік?

11.Які витрати включаються до інших операційних витрат?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 276 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...