Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура П(С)БО 9 та основні терміни



П(С)БО 9 «Запаси» визначає методологічні засади формування у бухгалтерському обліку інформації про запаси і розкриття її у фінансовій звітності.

Норми цього Положення (стандарту) застосовуються підприємствами, організаціями та іншими юридичними особами (далі - підприємства) незалежно від форм власності (крім бюджетних установ). Норми цього Положення (стандарту) не розповсюджуються на:

· незавершені роботи за будівельними контрактами, включаючи контракти з надання послуг, що безпосередньо пов'язані з ними;

· фінансові активи;

· поточні біологічні активи, якщо вони оцінюються за справедливою вартістю відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 30 "Біологічні активи".

Положення розкриває критерії визнання запасів активами, порядок оцінки запасів залежно від способу надходження запасів на підприємство; способи оцінки вибуття запасів залежно від виду діяльності підприємства, а також порядок оцінки запасів на дату складання звітності за найменшою з двох оцінок: чистою вартістю реалізації або первісною вартістю.

Основні терміни, що використовуються у П(С)БО 9 представлені у таблиці 5.1.

Таблиця 5.1.

Значення основних понять П(С)БО 9 «Запаси»

Термін Визначення
Запаси активи, які: - утримуються для подальшого продажу за умов звичайної господарської діяльності; - перебувають у процесі виробництва з метою подальшого продажу продукту виробництва; - утримуються для споживання під час виробництва продукції, виконання робіт та надання послуг, а також управління підприємством.
Чиста вартість реалізації запасів очікувана ціна реалізації запасів в умовах звичайної діяльності за вирахуванням очікуваних витрат на завершення їх виробництва та реалізацію.




Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 847 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...