Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінансові інвестиції: поняття та види



Інвестиції - грошові, майнові, інтелектуальні цінності, що вкладають в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності з метою отримай» прибутку або досягнення соціального ефекту. Поняття "інвестиції", і більшості випадків, трактують як взаємозв'язок витрачання ресурсів и одержання результату. Результат повинен бути достатнім для відшкодуванні інвестору понесених витрат і забезпечення приросту капіталу або досягненні соціального ефекту.

В економічній літературі найчастіше класифікують інвестиції за об'єктами вкладень: реальні та фінансові.

За характером участі в інвестиційному процесі виділяють прямі та непрямі інвестиції підприємства. Прямі інвестиції передбачанні участь інвестора у виборі об'єктів інвестування та вкладення капіталу Зазвичай, прямі інвестиції здійснюються шляхом безпосереднього вкладенні капіталу до статутного капіталу підприємств. Пряме інвестуванні! здійснюють, в основному, підготовлені інвестори, які мають досить точну інформацію про об'єкт інвестування і добре ознайомлені з механізмом інвестування. Непрямі інвестиції характеризують вкладення капіталу інвестора, опосередковане іншими особами (фінансовими посередниками).

За періодами інвестування виділяють короткострокові та довгострокові інвестиції підприємства. Короткострокові інвестиції характеризують вкладення капіталу на період до одного року. Довгострокові інвестиції характеризують вкладення капіталу на період більше одного року. В практиці великих інвестиційних компаній довгострокові інвестиції поділяються таким чином: 1) до 2 років; 2) від 2 до 3 років; 3) від 3 до 5 років; 4) понад 5 років.

За рівнем інвестиційного ризику виділяють наступні види інвестицій: безризикові, низькоризикові, середньоризикові, високоризикові та спекулятивні. За формами власності капіталу, що інвестується, розрізняють інвестиції приватні та державні. За регіональною належністю інвесторів виділяють національні (внутрішні) та іноземні (зовнішні) інвестиції.
Класифікація інвестицій за формою вкладень представлена на рисунку 4.1.

Рис. 4.1. Класифікація фінансових інвестицій за формою вкладень





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...