Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 12.19



Григорій В-ко на прохання своєї дружини Тамари П-к усиновив її 5-річного сина, народженого нею у шлюбі з Борисом П-ком. Надалі відносини між В-ком і Т.П-к зіпсувалися. Вона разом із сином Юрою пішла до Бориса і відновила з ним сімейні стосунки. Незабаром Тамара пред'явила позов до В-ка про стягнення аліментів на утримання Юри. Суд, виходячи з того, що В-ко є усиновлювачем дитини, стягнув з нього аліменти, однак останній пред'явив позов про скасування усиновлення, оскільки він фактично позбавлений можливості брати участь у вихованні дитини.

Чи підлягає задоволенню позов В-ка про скасування усиновлення дитини?

Задача 12.20.

Прокурор району пред'явив позов до подружжя С-ків про скасування удочеріння ними племінниці Діани. Судом було встановлено, що єдиною причиною удочеріння відповідачами племінниці було прагнення отримати більшу житлову площу у зв'язку зі знесенням будинку, в якому вони проживають. Усиновителі в свою сім'ю Діану не брали, дівчинка продовжувала жити з матір'ю. Суд виніс рішення про скасування удочеріння, вказавши, що воно суперечить інтересам дитини.

Дайте правову оцінку рішення суду. Перелічіть підстави скасування усиновлення. Які правові наслідки скасування усиновлення?





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 142 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...